Якщо ви шукаєте страву, яка зігріє вас не лише фізично, а й емоційно — зверніть увагу на цей вишуканий, але напрочуд простий рецепт із французьким шармом.
Куряче рагу з сидром або Poulet à la Normande — класика нормандської кухні, яку кулінарка Manon Lagrève адаптувала для повсякденного затишку. В її виконанні ця страва — справжня гастрономічне задоволення. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Сидр — яблучний алкогольний напій з Нормандії — додає м’якої фруктової кислинки та глибини смаку без надмірної солодкості. В поєднанні зі сметаною, ароматом чебрецю і ніжною курятиною виходить ідеальний баланс між смачною їжею та вишуканістю французької кухні.
курячі стегна - 600 г
селера - 2 стебла
цибуля - 2 шт.
часник - 2 зубки
натуральний сидр - 300 мл
курячий бульйон - 200 мл
діжонська гірчиця - 1 ст. л.
Сметана - 2 ст. л.
кукурудзяне борошно - 1 ст. л.
свіжий чебрець - 1 гілочка
сіль
серець
оливкова олія
Порада:
Не замінюйте сидр яблучним соком — це кардинально змінить характер страви.
Це рагу найкраще смакує з:
Це ідеальна страва для затишної вечері. Вона не надто важка, але ситна, нескладна, але має ресторанний вигляд.