381 — 05.05
Яйця, фаршировані буряком і оселедцем: рецепт ефектної закуски
Чудова закуска, яка нагадує оселедця під шубою, але виходить красивою і прикрасить своїм зовнішнім виглядом будь-який святковий стіл.
Оселедець змішайте з жовтками, зеленою цибулею, кропом, сметаною, наповніть половинки білків і прикрасьте зеленню. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Яйця - 6 шт.
філе оселедця - 60 г
буряк відварений - 80 г
цибуля зелена - 2 пера
сметана - 2 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
зелень
- Буряки відваріть 40 хвилин. Остудіть, очистіть, натріть на дрібну тертку і злегка відіжміть.
- Філе оселедця дрібно наріжте.
- Відваріть яйця від моменту закипання 10 хвилин. Остудіть, очистіть, розріжте на половинки. Акуратно вийміть жовтки.
- Цибулю та кріп промийте, обсушіть паперовим рушником і подрібніть.
- У миску викладіть буряк, жовтки, перемішайте, додайте філе оселедця, зелень, сметану, чорний мелений перець, сіль і перемішайте.
- Масою, що вийшла, нафаршуйте яйця, формуючи зверху невеликі рельєфні гірки, і прикрасьте листочками петрушки.
- Замість сметани можна використовувати майонез чи грецький йогурт.
- Можна прикрасити яйця додатковим шматочком оселедця зверху.