Контракти.ua

381  —  05.05
Яйця, фаршировані буряком і оселедцем: рецепт ефектної закуски
Яйця, фаршировані буряком і оселедцем: рецепт ефектної закуски

Чудова закуска, яка нагадує оселедця під шубою, але виходить красивою і прикрасить своїм зовнішнім виглядом будь-який святковий стіл.

Оселедець змішайте з жовтками, зеленою цибулею, кропом, сметаною, наповніть половинки білків і прикрасьте зеленню. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Яйця - 6 шт.

філе оселедця - 60 г

буряк відварений - 80 г

цибуля зелена - 2 пера

сметана - 2 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

зелень

  1. Буряки відваріть 40 хвилин. Остудіть, очистіть, натріть на дрібну тертку і злегка відіжміть.
  2. Філе оселедця дрібно наріжте.
  3. Відваріть яйця від моменту закипання 10 хвилин. Остудіть, очистіть, розріжте на половинки. Акуратно вийміть жовтки.
  4. Цибулю та кріп промийте, обсушіть паперовим рушником і подрібніть.
  5. У миску викладіть буряк, жовтки, перемішайте, додайте філе оселедця, зелень, сметану, чорний мелений перець, сіль і перемішайте.
  6. Масою, що вийшла, нафаршуйте яйця, формуючи зверху невеликі рельєфні гірки, і прикрасьте листочками петрушки.

Поради:

  • Замість сметани можна використовувати майонез чи грецький йогурт.
  • Можна прикрасити яйця додатковим шматочком оселедця зверху.
Статьи по теме
4 кухарів запитали, як зварити яйця з рідким жовтком: усі дали однакову відповідь
4 кухарів запитали, як зварити яйця з рідким жовтком: усі дали однакову відповідь

4 кухарів запитали, як зварити яйця з рідким жовтком: усі дали однакову відповідь.
01.12 — 3445

Як часто можна їсти яйця: які страви з них найкорисніші та найсмачніші
Як часто можна їсти яйця: які страви з них найкорисніші та найсмачніші

Скільки яєць можна з’їсти без шкоди для здоров’я, кому варто обмежити їхню кількість, які страви з яєць вважаються найкориснішими.
30.11 — 3618

Чому професійні кухарі ніколи не варять яйця після закипання: секрет ідеальної страви
Чому професійні кухарі ніколи не варять яйця після закипання: секрет ідеальної страви

Який метод варіння яєць забезпечує ніжний білок, яскравий жовток і зручне очищення? Такий простий лайфгак змінить ваші кулінарні звички назавжди.
29.11 — 6018