272 — 27.04
Заливний пиріг із рибою: дуже простий рецепт
Із цим пирогом упорається навіть господиня-початківиця, його легко готувати і неможливо зіпсувати.
Вам знадобляться борошно, сметана, яйця, а як начинку використовуйте будь-яку рибу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 6 ст. л.;
- яйця курячі — 2 шт;
- сметана 20% — 5 ст. л.;
- цукор — 1 ч. л.;
- розпушувач — 10 г;
- сіль;
- олія;
- кунжут.
- філе хека — 350 г;
- яйця — 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- приправи для риби — 1 ч. л.;
- кріп свіжий;
- сіль.
Приготування:
- Яйця відваріть круто, від моменту закипання 10 хвилин. Остудіть, очистіть та наріжте на невеликі кубики.
- Цибулю ріпчасту очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на сковороді з олією до золотистого кольору.
- Філе хека промийте, обсушіть паперовим рушником та наріжте на середні шматочки.
- Розігрійте сковороду з олією і обсмажте філе, помішуючи, п’ять хвилин, потім додайте приправу і обсмажте ще дві хвилини.
- У миску викладіть рибу, яйця, цибулю, подрібнений кріп, сіль і перемішайте.
- Для тіста в глибокій мисці з’єднайте сметану, цукор, сіль, яйця, половину просіяного борошна з розпушувачем і збийте віничком, потім додайте борошно, що залишилося, і добре перемішайте.
- Форму змастіть олією, вилийте половину тіста, на тісто викладіть рівномірно рибу, залийте тістом, що залишилося, і посипте кунжутом.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 30-35 хвилин до золотистого кольору.
- Поради:
- Готовність пирога перевірте дерев’яною шпажкою або зубочисткою.