199 — 24.04
Шашлик, маринований у гранатовому соусі: незвичайний рецепт
Приготуйте шашлик, маринований у гранатовому соусі. Він надасть м’ясу кисло-солодкий смак та гарний відтінок.
Завдяки такому маринаду м'ясо виходить м'яким та соковитим. Чим довше воно маринуватиметься, тим буде смачнішим. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
свинина (ошийок) - 1,5 кг
гранатовий соус - 80 мл
цибуля ріпчаста - 400 г
паприка мелена - 1 ст. л.
перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
орегано сухий - 1 ст. л.
Сіль - 1,5 ст. л.
- Цибулю очистьте, наріжте півкільцями і перетріть руками до виділення соку.
- М'ясо промийте, обсушіть паперовим рушником.
- У мисці змішайте м'ясо із сіллю, паприкою, орегано, чорним меленим перцем.
- Додайте цибулю, гранатовий соус, акуратно перемішайте, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на шість годин.
- М'ясо насадіть на шампур без цибулі і обсмажте, періодично перевертаючи, до золотистого кольору.
- Перевірте готовність ножем: у разі проколювання повинен виділитися прозорий сік.
- Спеції та цибулю додавайте на свій смак.
- М'ясо бажано маринувати 12-16 годин.