Контракти.ua

199  —  24.04
Шашлик, маринований у гранатовому соусі: незвичайний рецепт
Шашлик, маринований у гранатовому соусі: незвичайний рецепт

Приготуйте шашлик, маринований у гранатовому соусі. Він надасть м’ясу кисло-солодкий смак та гарний відтінок.

Завдяки такому маринаду м'ясо виходить м'яким та соковитим. Чим довше воно маринуватиметься, тим буде смачнішим. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

свинина (ошийок) - 1,5 кг

гранатовий соус - 80 мл

цибуля ріпчаста - 400 г

паприка мелена - 1 ст. л.

перець чорний мелений - 0,5 ч. л.

орегано сухий - 1 ст. л.

Сіль - 1,5 ст. л.

  1. Цибулю очистьте, наріжте півкільцями і перетріть руками до виділення соку.
  2. М'ясо промийте, обсушіть паперовим рушником.
  3. У мисці змішайте м'ясо із сіллю, паприкою, орегано, чорним меленим перцем.
  4. Додайте цибулю, гранатовий соус, акуратно перемішайте, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на шість годин.
  5. М'ясо насадіть на шампур без цибулі і обсмажте, періодично перевертаючи, до золотистого кольору.
  6. Перевірте готовність ножем: у разі проколювання повинен виділитися прозорий сік.

Поради:

  • Спеції та цибулю додавайте на свій смак.
  • М'ясо бажано маринувати 12-16 годин.
Статьи по теме
Навіщо сипати сіль на вугілля під час приготування шашлику: м'ясо просмажиться ідеально
Навіщо сипати сіль на вугілля під час приготування шашлику: м'ясо просмажиться ідеально

Смачний і соковитий шашлик — це справжнє мистецтво. Часом приготувати його не так просто, як це може здатися на перший погляд. Інколи рекомендують сипати на вугілля сіль. Навіщо так робити?
02.05.24 — 344

Як приготувати шашлик з курки: 4 дивовижних рецепта
Як приготувати шашлик з курки: 4 дивовижних рецепта

Чи можна маринувати м'ясо на ніч для шашлику і в чому секрет хрусткої курочки на мангалі - пише УНІАН.
22.05.22 — 1123

У «Ранку з Україною» Григорій Герман розповів, як всього за 35 хвилин приготувати шашлик по-корейськи
У «Ранку з Україною» Григорій Герман розповів, як всього за 35 хвилин приготувати шашлик по-корейськи

А ви знали, що такої страви, як морква по-корейськи у корейців немає? Є дещо схоже, але зовсім за іншим рецептом. А от шашлик по-корейськи є! І саме ним відомий кулінар Григорій Герман радить відкрити сезон шашликів, адже це найшвидший спосіб приготування м’яса на грилі.
01.06.21 — 669