Контракти.ua

219  —  19.04
Бурякові млинці з сирною начинкою: рецепт ефектної закуски
Бурякові млинці з сирною начинкою: рецепт ефектної закуски

Оригінальна корисна закуска, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Буряки можна використовувати не тільки для приготування борщу або вінегрету, але і для млинців.

Завдяки бурякам вони виходять гарного яскравого кольору із незвичайним смаком. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти:

  • буряк відварений — 130 г;
  • борошно пшеничне — 100 г;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • молоко — 130 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • олія — 3 ст. л.;
  • сіль.

Для начинки:

  • м’який сир — 250 г;
  • сметана 20% — 4 ст. л.;
  • зелень кропу — 2 гілочки;
  • сіль.

Приготування:

  1. Буряки відваріть 40 хвилин, остудіть, очистіть від шкірки і натріть на дрібну тертку.
  2. З’єднайте буряк, яйце, молоко, часник, видавлений через прес, олію, борошно і сіль. Пробийте занурювальним блендером до однорідної консистенції.
  3. Обсмажте млинці на розпеченій сковороді з обох боків. Остудіть.
  4. Для начинки розімніть сир, додайте сметану, подрібнений кріп, сіль і перемішайте.
  5. Начинку викладіть на буряковий млинець тонким шаром і поверніть трубочкою, потім розріжте на рулетики.

Поради:

  • Сир і молоко використовуйте будь-якої жирності.
  • Розпечену сковороду перед смаженням млинців змастіть олією.