240 — 12.04
Стародавній рецепт паски: так великодню випічку готували наші бабусі — з газети 1913 року
Пропонуємо вам ексклюзивний рецепт паски, який зберігся від 1913 року і був надрукований у старовинній газеті, що дійшла до наших днів.
Це тісто під назвою "царське", яке традиційно використовується для виготовлення великодньої випічки, надасть вашому хлібу неперевершеного смаку і аромату домашньої випічки з особливою текстурою. Відкрийте для себе рецепти, що пережили час, і створіть справжню атмосферу свята завдяки цьому смачному рецепту. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
живі дріжджі - 30 г
тепле молоко - 50 мл
гаряче молоко - 200 мл
борошно - 3 ст. ложки з загальної кількості
борошно - 500 г
жовтки - 4 шт.
цукор - 150 г
ванільний цукорь- 10 г
сіль - 1 г
цедра апельсину - 1 шт.
мигдаль - 100 г
м’яке вершкове масло - 100 г
родзинки - 100 г
яєчний жовток для змащування - 1 шт.
Процес приготування:
- У склянці розчиняємо дріжджі в теплій молочній суміші, добре перемішуємо і залишаємо на деякий час. В іншій мисці змішуємо 3 ст. л. борошна з гарячим молоком і даємо йому охолонути. Жовтки збиваємо з цукром і ванільним цукром до світлого кольору. Потім додаємо цю суміш до молочної з борошном, добре перемішуємо, після чого вливаємо дріжджову суміш і все добре розмішуємо лопаткою. Накриваємо харчовою плівкою та даємо постояти в теплому місці протягом 1 години.
- Якщо на опарі з’являться бульбашки, додаємо сіль, апельсинову цедру та подрібнений мигдаль, перемішуємо. Просіюємо борошно двічі, замішуємо тісто руками, додаємо розм’якшене масло. Якщо тісто липне до рук, додаємо трохи олії і продовжуємо місити. В кінці додаємо родзинки. Тісто накриваємо плівкою і залишаємо на 1,5–2 години в теплому місці для піднімання.
- Розділяємо тісто на 3 частини, формуємо кульки та заховуємо родзинки всередині. Викладаємо в паперові формочки діаметром 14 см, наповнюючи їх до половини. Залишаємо для піднімання на 1,5 години. Перед випіканням змащуємо кульки жовтком і випікаємо в розігрітій духовці за температури 175 градусів протягом 30 хвилин. Охолоджуємо паски в формах і подаємо на стіл.