Контракти.ua

295  —  07.04
Грибна шаурма з овочами: оригінальний рецепт стритфуду
Грибна шаурма з овочами: оригінальний рецепт стритфуду

У світі, де вулична їжа дедалі частіше перетинається зі здоровим харчуванням і вегетаріанськими трендами, на авансцену виходить грибна шаурма — яскрава, соковита альтернатива м’ясному донер-кебабу.

Вона пахне спеціями Сходу, має насичену текстуру, а приготувати її можна навіть у будній вечір — всього за пів години. Цей рецепт показали на сторінці alfiecooks, де автор каналу розповів, як створити вуличну класику з доступних інгредієнтів і з абсолютно новим смаком. Без м’яса — але з задоволенням. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Гриби мають природну м’ясисту структуру і чудово вбирають аромат спецій. Завдяки цьому вони стають ідеальною заміною для традиційного шашлика чи кебаба. Після обсмажування або запікання вони стають хрумкими зовні та соковитими всередині — як і має бути у справжній шаурмі.

Інгредієнти

Для грибної начинки

  • гриби — 400 г
  • оливкова олія — 2 ст. л.
  • паприка — 1 ч. л.
  • .кумин — ½ ч. л
  • сухий часник — 1 ч. л.
  • орегано — ½ ч. л.
  • сік лимона 1 ст. л.
  • сіль
  • чорний перець
  • йогурт
  • огірок
  • часник
  • лимон
  • гірчиця
  • тонкий лаваш або піта — 2 шт.
  • салат
  • маринована капуста чи огірки
  • помідори
  • цибуля
  • авокадо
  • зелень (кріп, кінза чи петрушка)

Для соусу

Інші складники

Приготування

  1. Промийте та обсушіть гриби.
  2. Змішайте всі спеції з оливковою олією і лимонним соком, залийте цією сумішшю гриби. Залиште маринуватися щонайменше на 10–15 хв.
  3. На сковороді чи в духовці обсмажте гриби до рум’яної скоринки. Якщо маєте гриль — буде ще смачніше. Вони мають підрум’янитися і злегка підсушитися.
  4. Швидкий соус можна зробити, натерши огірок і змішавши з йогуртом, часником, лимоном та дрібкою солі.
  5. На розігрітий лаваш або піту викладіть листя салату, скибочки овочів, грибну начинку, ложку соусу, трохи маринованої капусти. За бажанням можна додати ще хумус або йогуртову заправку.
  6. Загорніть лаваш у рулет, трохи підрум’яньте його на сухій сковороді за бажання та подавайте гарячим.

Поради:

  • Як соус можна використати суміш сметани й гірчиці — швидкий замінник для кремової структури.
  • Якщо любите солодку нотку — додайте в соус трохи меду.
  • Ідеально смакує з фрі чи запеченою картоплею.

Грибна шаурма — це сучасна відповідь на запит “швидко, смачно та без м’яса”. Вона не поступається класичному варіанту ні ароматом, ні ситістю. Тож якщо ви шукаєте, чим здивувати родину або пригостити друзів на пікніку — спробуйте цей рецепт.