211 — 06.04
Гострий рамен з грибами: рецепт супу, який зігріває
Якщо хочеться чогось зігрівального, пряного й водночас ситного, варто звернути увагу на рамен — традиційний японський суп, який уже давно завоював серця гурманів в усьому світі.
Гострий рамен із грибами стане чудовою альтернативою звичайним супам і дозволить поринути в атмосферу азійської кухні, не виходячи з дому. Додавання ароматного бульйону, ніжної локшини та насичених смаків спецій зробить цю страву незабутньою, а про рецепт приготування розповів автор сторінки ALFIE STEINER. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Для бульйону:
- нейтральна олія — 1 ст. л.
- великі зубки часнику — 4 шт.
- червоний перець чилі — 1 шт.
- зелена цибуля — 1 пучок
- свіжий імбир — 1 шматочок (приблизно 5 см)
- паста гочуджан (корейська ферментована паста з гострим перцем) — 2 ст. л.
- рисовий оцет — 1 ст. л.
- соєвий соус 1 ст. л.
- овочевий бульйон — 1,5 л
- кокосове молоко — 200 мл
- місо паста — 1 ст. л.
- лайм — 1 шт.
- сіль
- цукор
- рисова чи пшенична локшина — 200 г
- гливи або інші гриби — 150 г
- броколі — 100 г
- невелика цибулина — 1 шт.
- олія чилі — 1 ст. л.
- підсмажений кунжут — 1 ст. л.
- лайм — 1 шт.
Для подавання:
Приготування
- Дрібно наріжте часник, перець чилі, цибулю та імбир. Якщо ви віддаєте перевагу м’якшому смаку, можна трохи зменшити кількість перцю.
- У глибокій каструлі розігрійте олію, додайте часник, імбир, перець чилі й цибулю. Обсмажуйте кілька хвилин, поки не з’явиться насичений аромат.
- Додайте гочуджан, рисовий оцет і соєвий соус. Добре перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися. Влийте овочевий бульйон і доведіть до кипіння.
- Влийте кокосове молоко, додайте місо пасту, ретельно перемішайте та залиште бульйон на середньому вогні приблизно на 10 хв.
- Паралельно відваріть локшину згідно з інструкцією на пакованні. Броколі розділіть на суцвіття, гливи розберіть на смужки. Обсмажте гриби на сухій пательні до золотавого кольору.
- Зніміть бульйон з вогню, додайте сіль і цукор за смаком. Якщо хочете кисліший смак, вичавіть сік лайма.
- Викладіть до глибоких тарілок локшину, додайте броколі, гливи та нарізану цибулю. Залийте гарячим бульйоном, посипте кунжутом і полийте олією чилі. Подавайте з лаймом.
- Гостроту можна регулювати, зменшуючи або збільшуючи кількість чилі та пасти гочуджан.
- Якщо немає кокосового молока, його можна замінити вершками або просто збільшити кількість овочевого бульйону.
Цей гострий рамен не лише зігріє в холодну погоду, а й подарує справжнє гастрономічне задоволення.