Контракти.ua

211  —  06.04
Гострий рамен з грибами: рецепт супу, який зігріває
Гострий рамен з грибами: рецепт супу, який зігріває

Якщо хочеться чогось зігрівального, пряного й водночас ситного, варто звернути увагу на рамен — традиційний японський суп, який уже давно завоював серця гурманів в усьому світі.

Гострий рамен із грибами стане чудовою альтернативою звичайним супам і дозволить поринути в атмосферу азійської кухні, не виходячи з дому. Додавання ароматного бульйону, ніжної локшини та насичених смаків спецій зробить цю страву незабутньою, а про рецепт приготування розповів автор сторінки ALFIE STEINER. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Для бульйону:

  • нейтральна олія — 1 ст. л.
  • великі зубки часнику — 4 шт.
  • червоний перець чилі — 1 шт.
  • зелена цибуля — 1 пучок
  • свіжий імбир — 1 шматочок (приблизно 5 см)
  • паста гочуджан (корейська ферментована паста з гострим перцем) — 2 ст. л.
  • рисовий оцет — 1 ст. л.
  • соєвий соус 1 ст. л.
  • овочевий бульйон — 1,5 л
  • кокосове молоко — 200 мл
  • місо паста — 1 ст. л.
  • лайм — 1 шт.
  • сіль
  • цукор
  • рисова чи пшенична локшина — 200 г
  • гливи або інші гриби — 150 г
  • броколі — 100 г
  • невелика цибулина — 1 шт.
  • олія чилі — 1 ст. л.
  • підсмажений кунжут — 1 ст. л.
  • лайм — 1 шт.

Для подавання:

Приготування

  1. Дрібно наріжте часник, перець чилі, цибулю та імбир. Якщо ви віддаєте перевагу м’якшому смаку, можна трохи зменшити кількість перцю.
  2. У глибокій каструлі розігрійте олію, додайте часник, імбир, перець чилі й цибулю. Обсмажуйте кілька хвилин, поки не з’явиться насичений аромат.
  3. Додайте гочуджан, рисовий оцет і соєвий соус. Добре перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися. Влийте овочевий бульйон і доведіть до кипіння.
  4. Влийте кокосове молоко, додайте місо пасту, ретельно перемішайте та залиште бульйон на середньому вогні приблизно на 10 хв.
  5. Паралельно відваріть локшину згідно з інструкцією на пакованні. Броколі розділіть на суцвіття, гливи розберіть на смужки. Обсмажте гриби на сухій пательні до золотавого кольору.
  6. Зніміть бульйон з вогню, додайте сіль і цукор за смаком. Якщо хочете кисліший смак, вичавіть сік лайма.
  7. Викладіть до глибоких тарілок локшину, додайте броколі, гливи та нарізану цибулю. Залийте гарячим бульйоном, посипте кунжутом і полийте олією чилі. Подавайте з лаймом.

Поради:

  • Гостроту можна регулювати, зменшуючи або збільшуючи кількість чилі та пасти гочуджан.
  • Якщо немає кокосового молока, його можна замінити вершками або просто збільшити кількість овочевого бульйону.

 

Цей гострий рамен не лише зігріє в холодну погоду, а й подарує справжнє гастрономічне задоволення.