280 — 04.04
Горохова каша: рецепт корисного гарніру
Горохова каша надовго надасть почуття ситості та відновить сили.
Це смачний і ніжний гарнір, який можна подати до м’яса, риби чи грибів. Горох є одним із найдоступніших і недорогих продуктів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
горох жовтий колотий - 1 скл.
Вода - 2 скл.
Сіль - 1,5 ч. л.
масло вершкове - 3 ст. л.
- Горох промийте та замочіть у холодній воді на шість годин.
- Потім злийте воду, відкиньте на сито і промийте кілька разів холодною водою.
- Перекладіть у каструлю, залийте холодною водою, поставте на плиту і доведіть до кипіння, зніміть пінку.
- Варіть на повільному вогні 40 хвилин, потім перемішайте, посоліть, додайте вершкове масло і пробийте блендером до однорідного стану.
- Укутайте теплим рушником і дайте настоятися 20-30 хвилин.
Поради:
Сіль додавайте до смаку.
Горох бажано замочити на ніч.