Контракти.ua

280  —  04.04
Горохова каша: рецепт корисного гарніру
Горохова каша: рецепт корисного гарніру

Горохова каша надовго надасть почуття ситості та відновить сили.

Це смачний і ніжний гарнір, який можна подати до м’яса, риби чи грибів. Горох є одним із найдоступніших і недорогих продуктів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

горох жовтий колотий - 1 скл.

Вода - 2 скл.

Сіль - 1,5 ч. л.

масло вершкове - 3 ст. л.

  1. Горох промийте та замочіть у холодній воді на шість годин.
  2. Потім злийте воду, відкиньте на сито і промийте кілька разів холодною водою.
  3. Перекладіть у каструлю, залийте холодною водою, поставте на плиту і доведіть до кипіння, зніміть пінку.
  4. Варіть на повільному вогні 40 хвилин, потім перемішайте, посоліть, додайте вершкове масло і пробийте блендером до однорідного стану.
  5. Укутайте теплим рушником і дайте настоятися 20-30 хвилин.

Поради:

Сіль додавайте до смаку.

Горох бажано замочити на ніч.