Контракти.ua

236  —  02.04
Трубочки з лаваша з картоплею і сиром: рецепт простої закуски
Трубочки з лаваша з картоплею і сиром: рецепт простої закуски

Такі трубочки нагадують пиріжки з листкового тіста і сподобаються як дорослим, так і дітям. Подайте їх одразу після приготування, щоб скоринка залишилася хрумкою.

Для начинки використовуйте вчорашнє пюре або спеціально відварену картоплю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

лаваш тонкий - 200 г

картопля - 5 шт.

сир твердий - 130 г

часник - 2 зубки

яйце куряче - 1 шт.

кріп - пучок

перець чорний мелений

сіль

кунжут

  1. Картоплю помийте, очистьте і наріжте шматочками. Викладіть до каструлі, залийте водою і варіть 20 хвилин від моменту закипання. Злийте воду і розімніть картоплю в пюре.
  2. Сир натріть на велику тертку.
  3. Кріп промийте та обсушіть паперовим рушником.
  4. Часник очистьте і видавіть через прес.
  5. До миски викладіть картоплю, сир, часник і кріп, поперчіть, посоліть та перемішайте.
  6. Лаваш розріжте на прямокутники. На край кожного викладіть картопляну начинку і згорніть трубочкою.
  7. Змастіть збитим яйцем, посипте кунжутом і викладіть на деко, застелене пергаментом.
  8. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20–25 хвилин до золотавої скоринки.

Поради:

Картопляні трубочки можна просто обсмажити на олії на сковороді.