236 — 02.04
Трубочки з лаваша з картоплею і сиром: рецепт простої закуски
Такі трубочки нагадують пиріжки з листкового тіста і сподобаються як дорослим, так і дітям. Подайте їх одразу після приготування, щоб скоринка залишилася хрумкою.
Для начинки використовуйте вчорашнє пюре або спеціально відварену картоплю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
лаваш тонкий - 200 г
картопля - 5 шт.
сир твердий - 130 г
часник - 2 зубки
яйце куряче - 1 шт.
кріп - пучок
перець чорний мелений
сіль
кунжут
- Картоплю помийте, очистьте і наріжте шматочками. Викладіть до каструлі, залийте водою і варіть 20 хвилин від моменту закипання. Злийте воду і розімніть картоплю в пюре.
- Сир натріть на велику тертку.
- Кріп промийте та обсушіть паперовим рушником.
- Часник очистьте і видавіть через прес.
- До миски викладіть картоплю, сир, часник і кріп, поперчіть, посоліть та перемішайте.
- Лаваш розріжте на прямокутники. На край кожного викладіть картопляну начинку і згорніть трубочкою.
- Змастіть збитим яйцем, посипте кунжутом і викладіть на деко, застелене пергаментом.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20–25 хвилин до золотавої скоринки.
Поради:
Картопляні трубочки можна просто обсмажити на олії на сковороді.