Контракти.ua

381  —  21.03
Капуста квашена з медом: незвичайний рецепт
Капуста квашена з медом: незвичайний рецепт

Капуста з медом відрізняється від класичної квашеної капусти, ніжним смаком та ароматом.

Чудово підійде як самостійна закуска з цибулею та запашною олією, а також для приготування капусняку, вареників або інших страв. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

капуста білокачанна - 1700 г

морква - 100 г

вода - 1,2 л

мед - 1 ст. л.

лавровий лист - 2 шт.

перець горошком - 10 шт.

соль - 1 ст. л. (з гіркою)

  1. У сотейник влийте воду, додайте сіль і закип'ятіть. Зніміть із вогню, остудіть, додайте мед і перемішайте.
  2. Моркву очистіть та натріть на велику тертку.
  3. З капусти зніміть верхнє листя і тонко нашинкуйте ножем.
  4. Викладіть у велику миску, додайте моркву, лавровий лист, перець горошком, перемішайте і перекладіть у трилітрову банку, злегка утрамбовуючи її.
  5. Залийте розсолом, поставте банку на тарілку і не закриваючи залиште за кімнатної температури на два дні.
  6. Потім накрийте кришкою та відправте капусту в холодильник ще на два дні.

Поради:

Вранці та ввечері протикайте капусту дерев'яною паличкою, щоб виходили гази, які будуть утворюватися під час квашення.