215 — 19.03
Мандариновий зефір: рецепт корисного смаколика
Мандариновий зефір – це простий десерт і справжній смаколик, який дарує тепло й затишок.
Його натуральний смак і легкість приготування роблять рецепт ідеальним вибором для святкового столу та домашнього чаювання. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
На сторінці yummy.lera розповіли, як приготувати дуже простий мандариновий зефір, і ви легко зможете це повторити. Рецепт розрахований на 24 половинки чи 12 повноцінних зефірок.
Інгредієнти
Для сиропу:
- мандаринове пюре – 150 г
- цукор – 280 г
- вода – 100 мл
- агар-агар – 10 г
- барвник (за бажанням)
Для меренги:
- яєчний білок – 70 г
- лимонна кислота
- цукор – 70 г
Для посипання:
- кукурудзяний крохмаль – 10 г
- цукрова пудра – 20 г
Приготування
Приготування сиропу:
- Зніміть плівки та вийміть м'якуш із часточок мандаринів – має вийти 300 г. Перебийте у блендері та варіть, щоб маса зменшилася вдвічі. Можна використати готове мандаринове пюре без цукру.
- До пюре додайте цукор, воду, агар-агар, цедру, барвник і ретельно перемішайте.
- Поставте суміш на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Потім трохи зменште вогонь і, продовжуючи помішувати, тримайте на плиті 4–5 хв.
Приготування меренги:
- Щойно ви довели сироп до кипіння, додайте до яєчних білків лимонну кислоту і почніть збивати їх міксером на середній швидкості до появи легкої піни.
- Поступово всипте цукор, одночасно ввімкнувши найбільшу швидкість міксера, та збивайте.
- Продовжуючи збивати, тонким струмком влийте весь гарячий сироп. Після цього збийте на максимальній потужності міксера ще кілька хвилин до легкого загущення маси.
Формування зефіру:
- Швидко викладіть отриману масу до кондитерського мішка з насадкою та видавіть зефір на підготовлений аркуш пергаменту.
- Залиште сформовані зефірові частинки за кімнатної температури на декілька годин або на ніч, щоб вони повністю застигли.
Збирання:
- Поєднайте дві половинки зефіру та обсипте їх сумішшю з цукрової пудри і кукурудзяного крохмалю.
- Готовий зефір зберігайте в закритому контейнері до 2-х тижнів.
Поради:
- Агар-агар у цьому рецепті служить чудовою альтернативою желатину, створює легку, але стійку структуру, яка дозволяє зефіру тримати форму та зберігати водночас свою ніжність.
Спробуйте цей рецепт, і нехай ваш мандариновий зефір стане символом теплих моментів, які збирають разом родину та друзів.
Ми також писали про те, як приготувати гарбузовий мармелад.