Контракти.ua

215  —  19.03
Мандариновий зефір: рецепт корисного смаколика
Мандариновий зефір: рецепт корисного смаколика

Мандариновий зефір – це простий десерт і справжній смаколик, який дарує тепло й затишок.

Його натуральний смак і легкість приготування роблять рецепт ідеальним вибором для святкового столу та домашнього чаювання. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

На сторінці yummy.lera розповіли, як приготувати дуже простий мандариновий зефір, і ви легко зможете це повторити. Рецепт розрахований на 24 половинки чи 12 повноцінних зефірок.

Інгредієнти

Для сиропу:

  • мандаринове пюре – 150 г
  • цукор – 280 г
  • вода – 100 мл
  • агар-агар – 10 г
  • барвник (за бажанням)

Для меренги:

  • яєчний білок – 70 г
  • лимонна кислота
  • цукор – 70 г

Для посипання:

  • кукурудзяний крохмаль – 10 г
  • цукрова пудра – 20 г

Приготування

Приготування сиропу:

  1. Зніміть плівки та вийміть м'якуш із часточок мандаринів – має вийти 300 г. Перебийте у блендері та варіть, щоб маса зменшилася вдвічі. Можна використати готове мандаринове пюре без цукру.
  2. До пюре додайте цукор, воду, агар-агар, цедру, барвник і ретельно перемішайте.
  3. Поставте суміш на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Потім трохи зменште вогонь і, продовжуючи помішувати, тримайте на плиті 4–5 хв.

Приготування меренги:

  • Щойно ви довели сироп до кипіння, додайте до яєчних білків лимонну кислоту і почніть збивати їх міксером на середній швидкості до появи легкої піни.
  • Поступово всипте цукор, одночасно ввімкнувши найбільшу швидкість міксера, та збивайте.
  • Продовжуючи збивати, тонким струмком влийте весь гарячий сироп. Після цього збийте на максимальній потужності міксера ще кілька хвилин до легкого загущення маси.

Формування зефіру:

  1. Швидко викладіть отриману масу до кондитерського мішка з насадкою та видавіть зефір на підготовлений аркуш пергаменту.
  2. Залиште сформовані зефірові частинки за кімнатної температури на декілька годин або на ніч, щоб вони повністю застигли.

Збирання:

  1. Поєднайте дві половинки зефіру та обсипте їх сумішшю з цукрової пудри і кукурудзяного крохмалю.
  2. Готовий зефір зберігайте в закритому контейнері до 2-х тижнів.

Поради:

  • Агар-агар у цьому рецепті служить чудовою альтернативою желатину, створює легку, але стійку структуру, яка дозволяє зефіру тримати форму та зберігати водночас свою ніжність.

Спробуйте цей рецепт, і нехай ваш мандариновий зефір стане символом теплих моментів, які збирають разом родину та друзів.

Ми також писали про те, як приготувати гарбузовий мармелад.