215 — 19.03
Данські булочки з чорницею та сирним кремом: рецепт неймовірної випічки
Що може бути краще за аромат свіжоспечених булочок, який огортає дім затишком і теплом.
Цей рецепт поєднує у собі ніжність дріжджового тіста, кислинку чорниці та витонченість ванільного чизкейка. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Ця випічка ідеально пасуватиме як до ранкової кави, так і до чаювання у колі близьких. А якщо ви колись мріяли про власну пекарню, цей рецепт може стати чудовим початком, а розповіли про нього на сторінці bakedbylaora. Рецепт розраховано на 8 булочок.
Інгредієнти
Для тіста:
- Молоко 150 мл
- Цукор 50 г
- Сіль 5 г
- Вершкове масло 100 г
- Яйця 2 шт.
- Дріжджі (або 8 г сухих) 25 г
- Борошно 350 г
Для ванільного чизкейка:
- Вершковий сир 200 г
- Яйце 1 шт.
- Ваніль 1 стручок
- Цукор 30 г
Для чорничної начинки:
- Чорниці 250 г
- Цукор 2 ч. л
- Кукурудзяний крохмаль 1 ч. л
- Лимонний сік 2 ст. л
Для крихти:
- Розтоплене вершкове масло 30 г
- Борошно 70 г
- Цукор 10 г
Приготування
Приготування тіста:
- Підігрійте молоко до теплого стану, але не перегрівайте. Влийте його у чашу міксера чи у миску, якщо будете замішувати вручну.
- Додайте яйце, дріжджі, цукор і добре перемішайте до повного розчинення дріжджів.
- Додайте борошно та вимішуйте на низькій чи середній швидкості 3-5 хв.
- Додайте сіль і вершкове масло, після чого продовжуйте замішувати ще 5-6 хв на високій швидкості (чи ретельно вимішуйте руками).
- Змастіть миску олією чи вершковим маслом, сформуйте з тіста кулю та покладіть у миску. Накрийте поліетиленовою плівкою та залиште у теплому місці на 1-2 години, поки тісто збільшиться вдвічі.
- Ванільний чизкейк: всі інгредієнти ретельно збийте у мисці до однорідної консистенції.
- Чорнична начинка: у каструлі з’єднайте чорницю, цукор і лимонний сік із розчиненим у ньому кукурудзяним крохмалем. Варіть на середньому вогні приблизно 10 хв, поки маса не загусне. Дайте повністю охолонути.
- Крихта: у невеликій мисці з’єднайте борошно, цукор і розтоплене вершкове масло. Перемішайте до утворення крихти.
- Коли тісто добре підійшло, злегка присипте руки борошном і розділіть його на 8 рівних частин (приблизно по 70-80 г).
- Сформуйте кульки та викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером. Накрийте рушником і залиште ще на 40 хв.
- У центрі кожної кульки зробіть заглиблення за допомогою склянки чи ложки.
- Заповніть отримані заглиблення начинкою: спочатку ванільним чизкейком, а зверху – чорничним компотом.
- Змастіть булочки збитим яйцем і посипте крихтою.
- Випікайте булочки у розігрітій до 200°C духовці протягом 15-18 хв або до золотистого кольору. Готові булочки залиште охолонути на решітці.
Приготування начинки:
Формування булочок:
Випікання:
Поради:
- Для ще ніжнішого тіста використовуйте борошно вищого ґатунку.
- Якщо немає стручка ванілі, замініть їх якісним ванільним екстрактом.
- Для насиченішого смаку додайте до чорничної начинки дрібку кориці чи кардамону.
Спробуйте приготувати ці вишукані булочки вдома - і вони неодмінно стануть вашим улюбленим десертом.
Смачного!
Ми також писали про те, як приготувати мандариновий зефір.