Контракти.ua

203  —  вчера, 16:36
Сирна запіканка з морквою: рецепт корисного сніданку
Сирна запіканка з морквою: рецепт корисного сніданку

Особливість приготування сирної запіканки в тому, що вона готується з морквою, смак якої практично не відчувається.

Десерт виходить не тільки красивим, але й корисним і припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Ідеально підійде до сніданку, полуденку або як десерт. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Сир - 500 г

Морква - 150 г

яйця курячі - 2 шт.

сметана - 1 ст. л.

Цукор - 1,5 ст. л.

манна крупа - 2 ст. л.

ванільний цукор - 10 г

сіль - щіпка

вершкове масло

Яйця з цукром та сіллю збийте міксером. Додайте сир, манну крупу, сметану та ванільний цукор. Перемішайте віничком і залиште на 15 хвилин.

Моркву помийте, очистіть та натріть на дрібну тертку. Викладіть у сирну масу і перемішайте.

Дно та боки форми для запікання змастіть вершковим маслом, викладіть масу у форму та розрівняйте.

Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 40-50 хвилин. Готову запіканку залиште у формі до повного остигання.

Поради:

  • Сир використовуйте м'який, якщо він у вас у зернах, пробийте блендером.
  • Готовність запіканки перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою