Контракти.ua

495  —  11.03
Маринована мойва: домашній рецепт популярної закуски
Маринована мойва: домашній рецепт популярної закуски

Замаринуйте в домашніх умовах мойву, яка виходить у міру солоною і пікантною завдяки цибулі та спеціям.

Мойва буде чудовим доповненням до будь-якої картоплі і вийде не лише дешевшою за магазинну, але й набагато смачнішою та ароматнішою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Мойва - 500 г

Вода - 500 г

цибуля ріпчаста - 1 шт.

коріандр у зернах - 3 шт.

лист лавровий - 2 шт.

перець запашний - 3 шт.

перець чорний горошком - 5 шт.

оцет 9% - 1,5 ст. л.

Сіль - 1,5 ст. л.

Олія - 2 ст. л.

  1. В каструлі закип'ятіть воду, додайте коріандр, лавровий лист, запашний перець, перець горошком, сіль і проваріть кілька хвилин. Остудіть, потім додайте оцет та олію.
  2. Цибулю очистьте, промийте і наріжте півкільцями.
  3. Мойву заздалегідь розморозьте, відріжте голови, розріжте черевця, видаліть нутрощі та чорну плівку. Промийте під проточною водою.
  4. Викладіть мойву до скляної ємності, рівномірно перекладаючи шари риби цибулею, і залийте маринадом. Накрийте щільно харчовою плівкою та покладіть до холодильника на 24 години.

Поради:

  • Така рибка може зберігатися в холодильнику два тижні.