Контракти.ua

425  —  22.02
Курка "Топкапи": оригінальний рецепт турецької кухні
Курка

Турецька кухня відома своєю різноманітністю смаків та ароматів, а курка "Топкапи" є справжньою гастрономічною перлиною, яку варто спробувати приготувати вдома.

В цьому вишуканому рецепті, про який розповіли на сторінці fatmagulkitchen, куряче м'ясо наповнюється ароматною начинкою з рису, смородини та кедрових горіхів, а потім запікається до золотавої скоринки. Як результат, ви отримуєте ніжну, соковиту курку з багатим східним смаком. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

курячі стегна без шкіри та кісток - 4 шт.

рис - 1 скл.

смородина - 2 ст. л.

кедрові горішки - 2 ст. л.

Цибуля - 1 шт.

томатна паста - 1 ч. л.

вершкове масло

оливкова олія

сіль

чорний перець

кмин

Приготування

  1. Спочатку замаринуйте куряче м'ясо. Для цього змішайте оливкову олію з червоним перцем (за бажанням) і ретельно натріть курячі шматочки. Відкладіть їх убік, щоб вони добре просочилися спеціями.
  2. На пательні розігрійте трохи вершкового масла та підсмажте подрібнену цибулю до золотавого кольору.
  3. Додайте кедрові горішки та обсмажуйте їх кілька хвилин, поки вони не набудуть приємного аромату.
  4. Потім додайте рис, смородину, кмин, чорний перець і сіль. Перемішайте все та обсмажте ще кілька хвилин, щоб рис увібрав аромати. Влийте трохи води (близько пів склянки) та тушкуйте начинку до напівготовності.
  5. Розкладіть курячі стегна у глибокій мисці так, щоб краї трохи звисали. Всередину кожного шматка покладіть підготовлений рис із приправами та горіхами. Потім загорніть краї курки всередину, формуючи невеликі "конвертики".
  6. Викладіть фаршировані шматочки до скляної або керамічної форми для запікання. В окремій чашці розведіть томатну пасту з невеликою кількістю води і змастіть нею краї курки, щоб надати страві насиченішого смаку та апетитнішого вигляду.
  7. Накрийте форму папером для випікання і запікайте за температури 200°C протягом 30 хв. Після цього зніміть папір та залиште запікатися ще на 30 хв до рум'яної скоринки на курці.

Готову страву можна подавати гарячою, прикрасивши свіжою зеленню або шматочками лимона для легкого цитрусового акценту. Курка "Топкапи" чудово поєднується з йогуртовим соусом або традиційними турецькими салатами.

Насолоджуйтеся вишуканим смаком справжньої турецької кухні у себе вдома.

Смачного!

Ми також писали про те, як приготувати качине магре на яблучній подушці з ягідним соусом.