272 — 18.02
Домашнє шоколадне масло: смачний рецепт родом із дитинства
Шоколадне масло – справжня смакота, яка дарує теплі спогади з дитинства. Його ніжний аромат з нотками апельсина та кориці здатен повернути в часи, коли кожен ранок починався зі шматочка запашного свіжого хліба, щедро змащеного шоколадним маслом.
На сторінці yummy.lera поділилися простим рецептом, як приготувати цю неймовірну смакоту в домашніх умовах. І головне – жодних консервантів, лише натуральні інгредієнти. Таке масло стане ідеальним доповненням до тостів, булочок чи навіть круасанів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Шоколад - 100 г
вершкове масло - 200 г
цедра апельсина - 1 шт.
кориця - ½ ч. л.
Какао - 20 г
Приготування
- Для початку доведіть воду в каструлі до кипіння, а потім зменште вогонь. Зверху поставте металеву чи скляну ємність із подрібненим шоколадом так, щоб вона не торкалася води. Поступово розтопіть шоколад, постійно помішуючи його, щоб він перетворився на однорідну масу.
- Коли шоколад повністю розтане, додайте м’яке вершкове масло. Продовжуйте тримати масу на водяній бані, поки масло не з’єднається з шоколадом, утворюючи шовковисту текстуру.
- Зніміть суміш з вогню та додайте цедру апельсина, корицю та какао. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідності. Ви одразу відчуєте чарівний аромат апельсина та кориці, що додасть маслу неповторного смаку.
- Дайте маслу охолонути до кімнатної температури. Потім перелийте його до форми. Найкраще використовувати силіконову або пластикову, адже з неї легше дістати застигле масло.
- Поставте його до холодильник на 2–3 години до повного застигання.
Поради:
- Якщо ви хочете зберегти форму масла та легко вийняти його з форми, заморожуйте його в морозильній камері ніч. Після цього вийміть масло з форми та залиште в холодильнику ще на кілька годин для розмороження.
- Замість кориці можна використовувати ванільний екстракт.
- Поекспериментуйте з шоколадом: білий шоколад додасть вершкової солодкості, а чорний – насиченої гіркуватості.
Домашнє шоколадне масло – ідеальна можливість подарувати собі та близьким радість, зануритися у світ смаків, які нагадують дитинство. Ваша кухня наповниться теплом, ароматами шоколаду та апельсина, а кожен сніданок стане маленьким святом.
Ми також писали про те, як приготувати яскраві та смачні желейні червʼячки.