Контракти.ua

272  —  18.02
Домашнє шоколадне масло: смачний рецепт родом із дитинства
Домашнє шоколадне масло: смачний рецепт родом із дитинства

Шоколадне масло – справжня смакота, яка дарує теплі спогади з дитинства. Його ніжний аромат з нотками апельсина та кориці здатен повернути в часи, коли кожен ранок починався зі шматочка запашного свіжого хліба, щедро змащеного шоколадним маслом.

На сторінці yummy.lera поділилися простим рецептом, як приготувати цю неймовірну смакоту в домашніх умовах. І головне – жодних консервантів, лише натуральні інгредієнти. Таке масло стане ідеальним доповненням до тостів, булочок чи навіть круасанів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Шоколад - 100 г

вершкове масло - 200 г

цедра апельсина - 1 шт.

кориця - ½ ч. л.

Какао - 20 г

Приготування

  1. Для початку доведіть воду в каструлі до кипіння, а потім зменште вогонь. Зверху поставте металеву чи скляну ємність із подрібненим шоколадом так, щоб вона не торкалася води. Поступово розтопіть шоколад, постійно помішуючи його, щоб він перетворився на однорідну масу.
  2. Коли шоколад повністю розтане, додайте м’яке вершкове масло. Продовжуйте тримати масу на водяній бані, поки масло не з’єднається з шоколадом, утворюючи шовковисту текстуру.
  3. Зніміть суміш з вогню та додайте цедру апельсина, корицю та какао. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідності. Ви одразу відчуєте чарівний аромат апельсина та кориці, що додасть маслу неповторного смаку.
  4. Дайте маслу охолонути до кімнатної температури. Потім перелийте його до форми. Найкраще використовувати силіконову або пластикову, адже з неї легше дістати застигле масло.
  5. Поставте його до холодильник на 2–3 години до повного застигання.

Поради:

  • Якщо ви хочете зберегти форму масла та легко вийняти його з форми, заморожуйте його в морозильній камері ніч. Після цього вийміть масло з форми та залиште в холодильнику ще на кілька годин для розмороження.
  • Замість кориці можна використовувати ванільний екстракт.
  • Поекспериментуйте з шоколадом: білий шоколад додасть вершкової солодкості, а чорний – насиченої гіркуватості.

 

Домашнє шоколадне масло – ідеальна можливість подарувати собі та близьким радість, зануритися у світ смаків, які нагадують дитинство. Ваша кухня наповниться теплом, ароматами шоколаду та апельсина, а кожен сніданок стане маленьким святом.

Ми також писали про те, як приготувати яскраві та смачні желейні червʼячки.