Контракти.ua

435  —  09.02
Рецепт печінкових котлет із гречкою
Рецепт печінкових котлет із гречкою

Печінкові котлети з гречкою на вигляд, як звичайні м'ясні, але за смаком вони дуже відрізняються. Це ситна бюджетна страва, якою ви нагодуєте всю свою родину.

Вам знадобляться відварена гречка, яка, можливо, залишилася у вас від вчорашнього обіду або вечері, подрібнена печінка й цибуля. Все з'єднайте, перемішайте та обсмажте на сковороді. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

печінка куряча - 500 г

крупа гречана - 120 г

яйце куряче - 2 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

борошно пшеничне - 2 ст. л.

Олія - 3 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Гречану крупу промийте, залийте холодною водою, посоліть. Доведіть до кипіння і варіть під закритою кришкою на мінімальному вогні 15–20 хвилин. Остудіть.
  2. Цибулю очистьте і наріжте дрібними кубиками.
  3. Курячу печінку промийте, обсушіть паперовим рушником, видаліть протоки і прожилки.
  4. Розріжте її на дві частини, додайте цибулю, чорний мелений перець, сіль і перебийте блендером до однорідного стану.
  5. Викладіть її до миски, додайте гречку, борошно, вбийте яйце і добре перемішайте.
  6. На сковороді розігрійте олію та обсмажте печінково-гречані котлети з двох боків на середньому вогні до золотавого кольору.

Поради:

  • Якщо у вас немає блендера, печінку й цибулю пропустіть через м'ясорубку.