435 — 09.02
Рецепт печінкових котлет із гречкою
Печінкові котлети з гречкою на вигляд, як звичайні м'ясні, але за смаком вони дуже відрізняються. Це ситна бюджетна страва, якою ви нагодуєте всю свою родину.
Вам знадобляться відварена гречка, яка, можливо, залишилася у вас від вчорашнього обіду або вечері, подрібнена печінка й цибуля. Все з'єднайте, перемішайте та обсмажте на сковороді. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
печінка куряча - 500 г
крупа гречана - 120 г
яйце куряче - 2 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
борошно пшеничне - 2 ст. л.
Олія - 3 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
- Гречану крупу промийте, залийте холодною водою, посоліть. Доведіть до кипіння і варіть під закритою кришкою на мінімальному вогні 15–20 хвилин. Остудіть.
- Цибулю очистьте і наріжте дрібними кубиками.
- Курячу печінку промийте, обсушіть паперовим рушником, видаліть протоки і прожилки.
- Розріжте її на дві частини, додайте цибулю, чорний мелений перець, сіль і перебийте блендером до однорідного стану.
- Викладіть її до миски, додайте гречку, борошно, вбийте яйце і добре перемішайте.
- На сковороді розігрійте олію та обсмажте печінково-гречані котлети з двох боків на середньому вогні до золотавого кольору.
Поради:
- Якщо у вас немає блендера, печінку й цибулю пропустіть через м'ясорубку.