Контракти.ua

449  —  27.01
Крем-суп із червоної сочевиці та карі: рецепт індійської кухні
Крем-суп із червоної сочевиці та карі: рецепт індійської кухні

Цей ароматний суп з поживною червоною сочевицею, вершковим кокосовим молоком, овочами та спеціями зігріє вас у холодні сірі дні і стане родзинкою вашої кулінарної майстерності. Наповніть дім теплом і пряним ароматом.

На сторінці alfiecooks розповіли, як просто і швидко приготувати суп з сочевиці з пряним карі, в якому відчувається індійський настрій. Рецепт розрахований на 4-6 порцій. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Морква - 2 шт.

Цибуля - 2 шт.

перець червоний - 1 шт.

часник - 4 зубки

імбир

перець чилі

приправа карі - 1 ст. л.

кмин мелений - 1 ч. л.

коріандр мелений - 1 ч. л.

куркума мелена - 1 ч. л.

пюре томатне - 1 ст. л.

сочевиця червона - 100 г

молоко кокосове - 400 мл

бульйон овочевий - 750 мл

коріандр свіжий

йогурт - 100 г

сіль

перець

олія оливкова

Приготування

  1. Дрібно наріжте моркву, цибулю і перець.
  2. Розігрійте оливкову олію в каструлі на середньому вогні. Додайте туди овочі, посоліть та пасеруйте близько 5-10 хв до розм’якшення.
  3. Дрібно наріжте часник, імбир і чилі. Додайте в каструлю та готуйте ще 1 хв до появи смачного аромату.
  4. Додайте сушені спеції, добре перемішайте та готуйте ще 1 хв.
  5. Потім додайте томатне пюре і готуйте 1 хв.
  6. Влийте кокосове молоко та овочевий бульйон і додайте сочевицю. Добре перемішайте, доведіть до кипіння та варіть 20-30 хв під кришкою, регулярно помішуючи, щоб суп не пригорів.
  7. Приправте на свій смак сіллю і перцем.
  8. Зробіть суп улюбленої консистенції, повністю перебивши його у блендері або лише половину. За потреби додайте ще трохи окропу.
  9. Для подавання розлийте суп по тарілках, зверху покладіть декілька ложок несолодкого йогурту, свіжий коріандр, перець чилі і за бажанням прикрасьте улюбленою зеленню.

Цей пряний суп ідеально смакує з хрумкими тостами або сухариками.

Ми також писали про те, як приготувати вершковий крем-суп із цвітної капусти.