449 — 27.01
Крем-суп із червоної сочевиці та карі: рецепт індійської кухні
Цей ароматний суп з поживною червоною сочевицею, вершковим кокосовим молоком, овочами та спеціями зігріє вас у холодні сірі дні і стане родзинкою вашої кулінарної майстерності. Наповніть дім теплом і пряним ароматом.
На сторінці alfiecooks розповіли, як просто і швидко приготувати суп з сочевиці з пряним карі, в якому відчувається індійський настрій. Рецепт розрахований на 4-6 порцій. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Морква - 2 шт.
Цибуля - 2 шт.
перець червоний - 1 шт.
часник - 4 зубки
імбир
перець чилі
приправа карі - 1 ст. л.
кмин мелений - 1 ч. л.
коріандр мелений - 1 ч. л.
куркума мелена - 1 ч. л.
пюре томатне - 1 ст. л.
сочевиця червона - 100 г
молоко кокосове - 400 мл
бульйон овочевий - 750 мл
коріандр свіжий
йогурт - 100 г
сіль
перець
олія оливкова
Приготування
- Дрібно наріжте моркву, цибулю і перець.
- Розігрійте оливкову олію в каструлі на середньому вогні. Додайте туди овочі, посоліть та пасеруйте близько 5-10 хв до розм’якшення.
- Дрібно наріжте часник, імбир і чилі. Додайте в каструлю та готуйте ще 1 хв до появи смачного аромату.
- Додайте сушені спеції, добре перемішайте та готуйте ще 1 хв.
- Потім додайте томатне пюре і готуйте 1 хв.
- Влийте кокосове молоко та овочевий бульйон і додайте сочевицю. Добре перемішайте, доведіть до кипіння та варіть 20-30 хв під кришкою, регулярно помішуючи, щоб суп не пригорів.
- Приправте на свій смак сіллю і перцем.
- Зробіть суп улюбленої консистенції, повністю перебивши його у блендері або лише половину. За потреби додайте ще трохи окропу.
- Для подавання розлийте суп по тарілках, зверху покладіть декілька ложок несолодкого йогурту, свіжий коріандр, перець чилі і за бажанням прикрасьте улюбленою зеленню.
Цей пряний суп ідеально смакує з хрумкими тостами або сухариками.
Ми також писали про те, як приготувати вершковий крем-суп із цвітної капусти.