Контракти.ua

224  —  11.01
Курячі шлунки в сметані: рецепт смачного та бюджетного гарячого
Курячі шлунки в сметані: рецепт смачного та бюджетного гарячого

Курячі шлунки – це корисний та бюджетний субпродукт, який може замінити м'ясо, але водночас виходить дуже смачним.

Курячі шлунки відваріть до м'якості, протушкуйте з цибулею і сметаною. Подайте до будь-якого гарніру, або як самостійну страву із хлібом чи свіжими овочами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

курячі шлунки - 500 г

цибуля ріпчаста - 2 шт.

сметана 20% - 0,5 ст.

вода - 150 мл

перець запашний - 5 шт.

перець чорний горошком - 7 шт.

олія - 30 мл

перець чорний мелений

сіль

  1. Курячі шлунки добре промийте. У каструлю з холодною водою викладіть шлунки, запашний перець, перець чорний горошком, доведіть до кипіння і варіть 35-40 хвилин на повільному вогні до готовності, періодично знімаючи піну. Трохи охолодіть та наріжте великою соломкою.
  2. Цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями.
  3. На сковороду влийте олію, обсмажте цибулю до м'якості, додайте курячі шлунки та обсмажте все до золотистого кольору. Посоліть, поперчіть, влийте воду або бульйон, додайте сметану і перемішайте. Накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні 15 хвилин.

Поради:

Воду можна замінити на бульйон.