248 — вчера, 18:36
Свинина, тушкована з чорносливом: традиційний рецепт
Ароматне ніжне м'ясо, смак якого оцінять навіть гурмани.
Свинина, тушкована з чорносливом, у томатному соусі ідеально підійде до будь-якого гарніру: макаронів, гречки, картопляного пюре. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Завдяки чорносливу страва виходить із приємним смаком та ароматом легкої копченості.
Інгредієнти
Свинина - 600 г
чорнослив копчений без кісточок - 100 г
цибуля ріпчаста - 2 шт.
морква - 1 шт.
томатна паста - 2 ст. л.
Олія - 30 мл
вершкове масло - 30 г
вода - 1 ст.
перець чорний мелений
сіль
зелень
- Свинину помийте, обсушіть паперовим рушником та наріжте на середні шматочки.
- Цибулю та моркву помийте та очистіть. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на великій тертці.
- Чорнослив помийте та наріжте на половинки.
- На розігрітій сковороді з олією обсмажте цибулю та моркву до м'якості, викладіть м'ясо і обсмажте все до золотистого кольору.
- Додайте томатну пасту, вершкове масло, перемішайте і ще обсмажте дві хвилини. Потім додайте чорнослив, перець чорний мелений і сіль. Перемішайте, влийте воду і тушкуйте 30-40 хвилин під закритою кришкою.
- Готову страву посипте зеленню.
Поради:
- М'ясо можна використовувати будь-яке.