Контракти.ua

248  —  вчера, 18:36
Свинина, тушкована з чорносливом: традиційний рецепт
Свинина, тушкована з чорносливом: традиційний рецепт

Ароматне ніжне м'ясо, смак якого оцінять навіть гурмани.

Свинина, тушкована з чорносливом, у томатному соусі ідеально підійде до будь-якого гарніру: макаронів, гречки, картопляного пюре. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Завдяки чорносливу страва виходить із приємним смаком та ароматом легкої копченості.

Інгредієнти

Свинина - 600 г

чорнослив копчений без кісточок - 100 г

цибуля ріпчаста - 2 шт.

морква - 1 шт.

томатна паста - 2 ст. л.

Олія - 30 мл

вершкове масло - 30 г

вода - 1 ст.

перець чорний мелений

сіль

зелень

  1. Свинину помийте, обсушіть паперовим рушником та наріжте на середні шматочки.
  2. Цибулю та моркву помийте та очистіть. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на великій тертці.
  3. Чорнослив помийте та наріжте на половинки.
  4. На розігрітій сковороді з олією обсмажте цибулю та моркву до м'якості, викладіть м'ясо і обсмажте все до золотистого кольору.
  5. Додайте томатну пасту, вершкове масло, перемішайте і ще обсмажте дві хвилини. Потім додайте чорнослив, перець чорний мелений і сіль. Перемішайте, влийте воду і тушкуйте 30-40 хвилин під закритою кришкою.
  6. Готову страву посипте зеленню.

Поради:

  • М'ясо можна використовувати будь-яке.
Статьи по теме
Свинина, запечена в духовці на ґратах: рецепт розкішної гарячої страви
Свинина, запечена в духовці на ґратах: рецепт розкішної гарячої страви

Запечене м'ясо можна подавати як гарячу страву або остудити, нарізати скибочками і викласти на блюдо. Чим довше ви маринуватимете м'ясо, тим ніжнішим і м'якшим воно буде.
18.03 — 509

Готуємо свинячу рульку: виходить смачна і соковита
Готуємо свинячу рульку: виходить смачна і соковита

Приготувати свинячу рульку вдома - це просто. А на виході ви отримаєте ароматне і соковите м'ясо.
07.02.22 — 6032

Світ відмовиться від м'яса для порятунку клімату - прогноз
Світ відмовиться від м'яса для порятунку клімату - прогноз

Глава найбільшого м'ясокомбінату в Європі вважає, що незабаром поласувати соковитим шматком яловичини зможе лише еліта.
19.10.21 — 1976