240 — вчера, 14:36
Торт "Адам" з ванільним кремом і глазур'ю: духовка не потрібна.
Приготуйте на святковий стіл цей ніжний торт з сирно-ванільною начинкою в шоколадній глазурі.
Цей десерт неодмінно підкорить серця ваших домашніх і гостей. Ви можете сміливо експериментувати з начинкою, готуючи її за власним смаком. В рецепті надано класичний варіант. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Яйця - 3 шт.
Цукор - 150 г
Олія - 100 мл
молоко тепле - 200 мл
борошно - 260-300 г
розпушувач - 1,5 ч. ложки
какао - 2 ст. ложки
кисломолочний сир - 300 г
цукрова пудра - 2 ст. ложки
ванільний цукор - 10 г
сметана - 3 ст. ложки
чорний шоколад - 80 г
вершкове масло - 20 г
молоко (на глазур) - 2 ст. ложки
молоко (для просочування коржів) - 60 мл
Процес приготування:
- Яйця збити міксером до світлої маси, додати олію, перемішати і влити тепле молоко, ще раз перемішати міксером. Просіяти борошно, какао, перемішати до однорідної маси.
- Взяти сковороду в 26 см, викласти на неї пергамент (вирізаний колом), розігріти на вогні, вилити тісто і готувати корж на маленькому вогні під кришкою 30-35 хвилин. Перевернути і готувати ще 5 хвилин.
- Приготувати крем: сир змішати з цукровою пудрою, ванільним цукром і сметаною, поставити у холодильник, поки корж охолоджується.
- Корж розрізати на 2 частини, просочити молоком і змастити кремом. Не забувайте про боки.
- Приготувати глазур: розтопити шоколад в мікрохвильовій печі, додати молоко і вершкове масло, змастити торт.
- Поставити готовий торт в холодильник на 3-4 години.
Смачного!