Контракти.ua

446  —  18.12.24
Як запекти качку з яблуками цілком у рукаві
Як запекти качку з яблуками цілком у рукаві

Приготуйте до свята ароматну ніжну качку цілком у рукаві для запікання.

Для приготування знадобиться качка, яблука, приправи і рукав для запікання. Качка в рукаві гарно просочиться яблучним соком, медом, спеціями і вийде дуже соковитою з кисло-солодким смаком. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Качка - 1500 г

Мед - 2 ст. л.

соус соєвий - 1 ст. л.

Гірчиця - 1 ст. л.

Часник - 4 зубки

Яблука - 300 г

перець чорний мелений

сіль

  1. Качку промийте та обсушіть паперовим рушником.
  2. Для маринаду в мисці змішайте мед, соєвий соус, гірчицю, чорний мелений перець, вичавлений через прес часник і сіль.
  3. Яблука помийте, виріжте серцевину та наріжте на часточки.
  4. Натріть качку зовні та всередині маринадом, наповніть яблуками та покладіть до холодильника маринуватися щонайменше на дві години, а бажано на ніч.
  5. Викладіть качку в рукав для запікання, зав'яжіть з двох боків і покладіть запікатися до заздалегідь розігрітої до 180 градусів духовки на 20 хвилин, потім зменште температуру до 150 градусів і запікайте дві години. За пів години до закінчення приготування розріжте рукав, щоб качка підрум'янилася.

Поради:

  • Спеції використовуйте за власним смаком.