Контракти.ua

474  —  17.12.24
Рецепт шоколадних пряників
Рецепт шоколадних пряників

Приготуйте шоколадні пряники за простим рецептом - і ви ніколи не будете їх купувати в магазині, оскільки домашні набагато смачніші.

Готуються  вони з простих та недорогих продуктів, а виходять м'які, з ароматом шоколаду, зробіть їх будь-якої форми та будь-якого розміру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

борошно пшеничне - 300-350 г

молоко - 100 мл

яйце куряче (жовток) - 1 шт.

цукор - 200 г

какао-порошок - 50 г

розпушувач - 15 г

сода - 0,5 ч. л.

Олія - 40 г

Сіль - щіпка

яєчний білок - 1 шт.

цукрова пудра - 200 г

сік лимона - 1 ст. л.

  1. У мисці з'єднайте молоко, жовток, цукор, сіль і збийте віничком. Влийте олію і перемішайте.
  2. Борошно просійте з розпушувачем, содою, какао. Додайте до цієї суміші рідкі інгредієнти та замісіть м'яке тісто. На присипану мукою поверхню викладіть тісто, розкатайте його в пласт товщиною 7 мм і за допомогою форм виріжте з нього пряники.
  3. На деко, застелене пергаментом, викладіть пряники. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15 хвилин. Остудіть.
  4. Для глазурі в білок частинами додайте цукрову пудру і збийте віничком до білого кольору. Влийте сік лимона та збийте ще пару хвилин.
  5. Пряники, що остигли, вкрийте глазур'ю і залиште на пергаменті до повного застигання глазурі.

Поради:

  • Борошна, можливо, знадобиться трохи більше або менше, у вас має вийти нелипке і некруте тісто.
  • Тісто можна не розкачувати, а скачати в кульки та запекти.