Контракти.ua

329  —  11.12
Рецепт гарбузового печива
Рецепт гарбузового печива

Помаранчеве розсипчасте печиво сподобається навіть тим, хто не дуже любить гарбуз. Таку випічку дуже люблять діти.

Печиво виходить не дуже солодке, але хрумке і з апельсиновим смаком. Подайте його до чаю чи кави. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Гарбуз - 150 г

борошно пшеничне - 320 г

яйце куряче - 1 шт.

вершкове масло - 150 г

цукор - 150 г

апельсин - 1 шт. (цедра) + 2 ст. л. (сік)

розпушувач - 1 ч. л.

ванільний цукор - 1 ст. л.

Сіль - щіпка

  1. Гарбуз очистіть, наріжте на середні кубики, викладіть у киплячу воду і варіть 20 хвилин. Злийте рідину і подрібніть блендером у пюре.
  2. З апельсина зніміть цедру та вичавіть дві столові ложки соку.
  3. Вершкове масло кімнатної температури перемішайте віничком із цукром, сіллю та яйцем. Додайте гарбуз, цедру апельсина, сік апельсина і просіяне борошно з розпушувачем. Добре перемішайте.
  4. Скачайте з тіста кульки, викладіть на застелене пергаментом деко і кожну кульку трохи зверху придавіть.
  5. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 20-25 хвилин до золотистого кольору.

Поради:

  • Тісто можна розкатати у пласт і вирізати печиво будь-якої форми.