329 — 11.12
Рецепт гарбузового печива
Помаранчеве розсипчасте печиво сподобається навіть тим, хто не дуже любить гарбуз. Таку випічку дуже люблять діти.
Печиво виходить не дуже солодке, але хрумке і з апельсиновим смаком. Подайте його до чаю чи кави. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Гарбуз - 150 г
борошно пшеничне - 320 г
яйце куряче - 1 шт.
вершкове масло - 150 г
цукор - 150 г
апельсин - 1 шт. (цедра) + 2 ст. л. (сік)
розпушувач - 1 ч. л.
ванільний цукор - 1 ст. л.
Сіль - щіпка
- Гарбуз очистіть, наріжте на середні кубики, викладіть у киплячу воду і варіть 20 хвилин. Злийте рідину і подрібніть блендером у пюре.
- З апельсина зніміть цедру та вичавіть дві столові ложки соку.
- Вершкове масло кімнатної температури перемішайте віничком із цукром, сіллю та яйцем. Додайте гарбуз, цедру апельсина, сік апельсина і просіяне борошно з розпушувачем. Добре перемішайте.
- Скачайте з тіста кульки, викладіть на застелене пергаментом деко і кожну кульку трохи зверху придавіть.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Поради:
- Тісто можна розкатати у пласт і вирізати печиво будь-якої форми.