Контракти.ua

252  —  09.12
Фокача з оливками: рецепт ароматної випічки
Фокача з оливками: рецепт ароматної випічки

Фокача – це витвір кулінарного мистецтва, який тішить ніжною текстурою, хрумкою скоринкою і дивовижним ароматом трав та оливкової олії. Цей рецепт, популярний у всьому світі, відкриває нескінченні можливості для кулінарної творчості.

Якщо ви ніколи не пекли хліб, на сторінці lacebake розповіли, що цей рецепт стане вашим ідеальним стартом. Ароматний, пухкий та неймовірно смачний, він наповнить ваш дім затишком і теплом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

вода тепла - 390-420 мл

мед (можна цукор або агаву) - 1 ч. л.

олія оливкова - 1 ст. л.

дріжджі швидкорозчинні - 4 г

борошно - 500 г

сіль - 2 ч. л.

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте теплу воду, мед, оливкову олію та дріжджі. Додайте борошно й сіль та замісіть тісто. Воно має бути м’яким і трохи липким.
  2. Накрийте миску плівкою або рушником і залиште тісто на вистоювання. Якщо використовуєте нічний спосіб – поставте його до холодильника, якщо швидкий – залиште за кімнатної температури на 1-1,5 години.
  3. Викладіть тісто на деко, змащене оливковою олією, розподіліть його руками, формуючи бажану товщину. Накрийте та залиште ще на 1,5 години.
  4. Перед випіканням зробіть пальцями заглиблення в тісті, додайте начинку (оливки, трави, томати) та щедро змастіть його оливковою олією.
  5. Випікайте на нижній решітці духовки за 220°C протягом 18-23 хвилин до золотавої скоринки.

Поради:

  • Різне борошно вбирає різну кількість води, тому починайте з 390 мл і додавайте до 420 мл, орієнтуючись на консистенцію тіста. Воно має бути м’яким і трохи вологим, але не занадто густим.
  • Найкраще використовувати металеве або алюмінієве деко. Пам’ятайте, що метал краще проводить тепло.
  • Начинки та варіанти: оливки – класика, проте фокачу можна зробити ще цікавішою. Спробуйте додати в’ялені помідори, свіжий розмарин, базилік або навіть сир.

Фокача з оливками – це справжнє гастрономічне задоволення. Вона стане чудовим доповненням до будь-якої страви чи навіть окремою закускою.