326 — 08.12
Рецепт запіканки з макаронів із індичкою
Запіканка з макаронів із індичкою – безпрограшний варіант м'яса та гарніру в одному посуді, без зайвого клопоту, для швидкого обіду чи вечері на всю родину.
Основою страви будуть макарони із твердих сортів пшениці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
У вершковій заливці з яєць, сметани та вершків макарони з індичкою виходять ніжними, соковитими з апетитною сирною скоринкою.
Інгредієнти
філе індички - 500 г
макарони - 200 г
твердий сир - 120 г
сметана - 2 ст. л.
Помідори - 1 шт.
Паприка - 1 ч. л.
часник сушений - 1 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
яйця курячі - 2 шт.
сметана - 3 ст. л.
вершки 10% - 150 мл
сіль
олія
- Філе індички наріжте на середні шматочки. Додайте сметану, паприку, часник, чорний мелений перець, сіль і перемішайте. Залиште на 15 хвилин для маринування.
- Для заливання змішайте яйця, сметану, вершки, сіль та перемішайте.
- Помідори наріжте на кільця.
- Твердий сир натріть на велику тертку.
- Форму для запікання змастіть олією. Викладіть сухі макарони, потім індичку, помідори та залийте заливкою. Закрийте фольгою і відправте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин, за 10 хвилин до закінчення зніміть фольгу, щоб зарум'янився сир.
Поради:
- Сметану використовуйте будь-якої жирності.