Картопляне пюре – один з найпопулярніших гарнірів на столі українців. Кожен кулінар хоче, щоб ця страва вийшла максимально ніжною і пухкою. І для цього радимо додати один цікавий інгредієнт.
Більшість кулінарів під час приготування картопляного пюре додають до нього тепле молоко або вершкове масло. Звісно, ці інгредієнти допомагають зробити страву смачною, але для ніжності й пухкості краще взяти щось кардинально інше. Хоча цей продукт може здатися незвичайним, спробуйте – і вам не захочеться готувати пюре за іншим рецептом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Для приготування смачного й ніжного пюре візьміть 1 кг картоплі, відваріть до готовності в попередньо підсоленій воді. Ретельно розімніть відварену картоплю, додайте трохи теплого молока і 250 г вершкового масла.
Тепер прийшла черга нашого секретного інгредієнту, який змінить вашу страву кардинально. Йдеться про сирий яєчний жовток. Додайте його, а потім збийте просто в каструлі всі компоненти за допомогою занурювального брендера.
Таке картопляне пюре подають гарячим. Воно чудово поєднується з рибними або м'ясними стравами.
Для пухкого й ніжного пюре потрібно також ретельно стежити за температурою всіх інгредієнтів, які ви додаєте до страви. Картопля має бути гарячою, а молоко теплим – лише тоді сирий жовток не запечеться, зберігаючи свою текстуру та корисні властивості.
Фахівці кажуть, що не потрібно боятися експериментувати зі спеціями. Наприклад, ви можете додати чорний перець чи мускатний горіх для особливого аромату. А якщо вам хочеться насиченого смаку, натріть трохи твердого сиру. Свіжості та яскравості можна добитися, якщо дрібно порізати зелень: петрушку і кріп.