260 — 30.11
Листковий пиріг із лососем та шпинатом: рецепт смачної випічки з готового тіста
Процес приготування пирога легкий і дуже швидкий, тому що листкове тісто використовується вже готове, що значно заощадить ваш час.
Для приготування знадобляться листкове тісто, лосось та шпинат. У результаті виходить розсипчасте листкове тісто з хрусткою скоринкою та соковита начинка з лосося та шпинату. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
листкове тісто бездріжджове - 500 г
філе лосося - 700 г
яйце - 1 шт.
листя шпинату - 200 г
лимонний сік - 1 ст. л.
оливкова олія - 3 ст. л.
чорний перець мелений
сіль
кунжут
- Листкове тісто розморозьте за кімнатної температури.
- Філе лосося промийте, обсушіть паперовим рушником, видаліть шкіру та кісточки. Наріжте на середні слайси та полийте лимонним соком.
- Шпинат промийте та викладіть у чашу блендера. Додайте оливкову олію, сіль і пробийте до однорідної маси.
- Тісто розділіть на дві частини. Розкатайте одну частину у пласт на листі пергаменту і перекладіть у форму для випікання. На тісто викладіть рибу, посоліть, поперчіть, потім викладіть шпинат, щоб він покривав рибу, а потім накрийте другою частиною розкатаного тіста і щільно з'єднайте краї. Далі змастіть збитим яйцем, зробіть неглибокі надрізи та посипте кунжутом.
- Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 25-30 хвилин.
Поради:
- Червону рибу використовуйте будь-яку.