295 — 29.11
Яблучна галета: рецепт ароматної випічки
Аромат кориці, запашного перцю та солодкої яблучної начинки зробить цю галету справжньою окрасою вашого столу.
На сторінці wyseguide поділилися рецептом яблучної галети – чудової альтернативи традиційному пирогу. Ця випічка легка в приготуванні та не вимагає великого досвіду. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
тісто готове
яблука - 4-6 шт.
цукор коричневий - 1/2 скл.
Борошно - 2 ст. л.
сік лимонний - 1 ст. л.
кориця мелена - 1 ч. л.
перець духмяний - 1/2 ч. л.
Сіль - 1/4 ч. л.
Яйце - 1 шт.
цукор
Приготування:
- Почніть з розігрівання духовки приблизно до 200°C. Це дозволить випічці рівномірно пропектися і створить апетитну золотаву скоринку.
- У великій мисці змішайте нарізані яблука, коричневий цукор, борошно, лимонний сік, корицю, духмяний перець і сіль. Ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок яблука був покритий ароматною сумішшю.
- Охолоджене тісто розкачайте і розташуйте його на пергаментному папері чи килимку для випікання, щоб легше перенести готову галету на деко.
- Викладіть яблучну начинку в центр розкачаного тіста, залишивши 5 см по краях.
- Скибочки яблук можна акуратно викласти гіркою – під час випікання вони трохи опустяться.
- Загніть краї тіста поверх начинки, сформувавши легкі складки для утримання соку.
- Змастіть краї тіста збитим яйцем, щоб створити апетитний золотавий відтінок. Посипте тісто цукром, який додасть легкого хрумкого ефекту та підкреслить смак випічки.
- Перенесіть галету на нижню решітку духовки. Випікайте протягом 45-55 хвилин за 200°C.
- Готова галета матиме золотаво-коричневі краї та ніжну карамелізовану яблучну начинку.
10. Дістаньте галету з духовки та дайте їй повністю охолонути перед нарізанням. Це дозволить начинці "схопитися" і зробить подавання більш акуратним.
Поради:
- Використовуйте різні сорти яблук для насиченішого смаку. Наприклад, поєднання кислих і солодких створить ідеальний баланс.
- Для додаткового аромату можна додати щіпку мускатного горіха чи ванільного цукру до начинки.
На відміну від класичного пирога, галета – це проста і швидка випічка. Вона не вимагає ретельного вирівнювання тіста чи спеціального посуду. Її "сільський" вигляд додає шарму, а начинка залишається соковитою та ароматною.
Нещодавно ми писали про те, як приготувати яблучний тарт татен.