Французький тарт татен — десерт, що підкорив серця мільйонів гурманів у всьому світі. Це перевернутий яблучний пиріг, у якому соковиті яблука запікаються у карамелі під ніжною скоринкою з тіста.
На сторінці sophiebakas поділилися класичним рецептом, який ідеально підходить як для особливих випадків, так і для затишного сімейного чаювання. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Для тіста:
Для начинки:
10. Викладіть яблука у форму колом, заповнюючи всі проміжки.
11. Зверху посипте яблука 1 ст. л цукру та додайте кілька маленьких шматочків вершкового масла.
12. Поставте форму на сильний вогонь і варіть 7-10 хвилин, поки цукор і масло не почнуть карамелізуватися, утворюючи золотисту рідку карамель.
13. Зніміть форму з вогню.
14. Обережно викладіть тісто зверху яблук, підгортаючи його краї вниз, щоб яблука були повністю закриті.
15. Зробіть невеликий отвір у центрі тіста, щоб пара могла вільно виходити під час випікання.
16. Поставте форму у розігріту духовку та випікайте 30 хвилин за температури 180°C. Тісто має стати золотистим і хрустким.
17. Дістаньте тарт із духовки та дайте йому охолонути 5 хвилин.
18. Покладіть велику тарілку поверх форми, потім обережно переверніть їх разом, щоб покласти тарт на тарілку.
19. Дайте тарту татену охолонути ще 10-15 хвилин перед подаванням.
20. Він ідеально смакує з кулькою ванільного морозива або збитими вершками, які підкреслюють карамельний смак яблук.
Поради:
Яблучний тарт — це смачний десерт і ви легко здивуєте своїх гостей витонченістю французької випічки.