Сало - одна з популярних українських закусок, яку часто їдять з першими стравами. За гуцульськими рецептами, сало відварюють в цибулинні, а потім натирають часником з перцем, що надає салу унікального смаку з легкою гостринкою.
Про те, як готувати сало по-гуцульськи, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ". Про це повідомляють Контракти.UA.
Для того, щоб зробити на зиму сало по-гуцульськи, треба такі продукти:
Щоб приготувати сало по-гуцульськи, продукт радять обирати з м'ясом з грудної частини свинини. Це забезпечить найкращий результат з ідеальним смаком.
Якщо шкірка дуже жорстка, її слід зняти. Втім, це не обов'язково. Перед відварюванням сало потрібно промити в холодній воді та обсушити.
Цибулиння не лише надасть м'ясу приємного смаку, а й цікавого кольору. Щоб отримати потрібну кількість лушпиння цибулі, треба не менше, ніж 7 цибулин. Лушпиння також потрібно промити під холодною водою.
В каструлю з товстими стінками налийте воду та додайте всі спеції, окрім часнику та меленого перцю. Ретельно перемішайте суміш, щоб сіль повністю розчинилася.
Перекладіть в каструлю цибулиння і доведіть воду до кипіння. Від цього моменту маринад треба кип'ятити ще протягом 5 хвилин.
Тоді обережно викладіть в маринад з лушпинням сало. Шматочки потрібно злегка притиснути до дна каструлі ложкою, щоб сало повністю покрилося рідиною.
Накрийте каструлю кришкою і проваріть сало протягом 10-15 хвилин. Час залежить від товщини шматочків.
Зніміть каструлю з вогню і залиште сало в маринаді охолоджуватись до наступного дня. За цей час сало настоїться в спеціях та просолиться.
Перекладіть сало по-гуцульськи в тарілку, щоб стікала зайва рідина. Після цього шматочки сала потрібно обсушити за допомогою паперового рушника.
Потім замариноване сало потрібно натерти меленим перцем та часником. Для цього часник потрібно почистити та пропустити через прес.
Кожен шматочок сала спершу потрібно рівномірно натерти перцем, а потім - подрібненим часником. Готове сало слід загорнути у фольгу чи пергамент та покласти в холодильник на 12 годин. Завдяки цьому сало вбере в себе аромат часнику та гостроту перцю.
Раніше ми писали про те, як робити м'ясну тушкованку з копченостями.
Крім цього, розповідали, як маринувати буряк на зиму.