Контракти.ua

186  —  сегодня, 18:36
Булгур з овочами: рецепт корисного гарніру
Булгур з овочами: рецепт корисного гарніру

Приготуйте ситний та ароматний гарнір із булгуру з овочами. Ця корисна крупа стане найчастішим гостем на вашому столі!

Страва готується в одній сковороді, що зробить процес простим та швидким. Булгур чудово поєднується з овочами та доповнить будь-яку страву з м'яса, птиці чи риби. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Булгур - 1 скл.

вода (окріп) - 2 скл.

Морква - 1 шт.

перець болгарський - 1 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

зелений горошок заморожений - 70 г

кукурудза заморожена - 70 г

часник - 2 зубчики

вершкове масло - 10 г

олія - 2 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Булгур кілька разів промийте у холодній воді.
  2. Моркву, цибулю ріпчасту, перець болгарський очистіть, промийте і наріжте дрібними кубиками.
  3. У сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю, моркву, перець болгарський на середньому вогні 1-2 хвилини. Всипте булгур, перемішайте все і обсмажте ще 4-5 хвилин. Влийте гарячу воду, викладіть зелений горошок, кукурудзу, додайте подрібнений часник, вершкове масло, сіль, чорний мелений перець. Перемішайте.
  4. Накрийте кришкою та готуйте на середньому вогні 15 хвилин до готовності.

Поради:

Заморожений зелений горошок та кукурудзу попередньо розморожувати необов'язково.