474 — 14.11
Смажені пиріжки з мʼясом: рецепт від Савви Лібкіна
Спробуйте приготувати ці смачні й соковиті пиріжки, які ще називають книшиками.
Відомий український ресторатор Савва Лібкін поділився унікальним рецептом смажених пиріжків з м’ясом. Це рецепт його бабусі – справжній скарб, адже пиріжки готуються легко, виходять смачними, ситними та ідеально підходять для швидкого перекушування. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
борошно - 400 г
жовток яєчний - 2 шт.
кефір - 150 мл
сметана - 50 г
сіль - 1 ч. л.
Цукор - 1 ч. л.
сода
олія - 50 г
стегенця курячі - 500 г
цибуля - 50 г
Приготування:
- У глибокій мисці змішайте борошно, жовтки, кефір, сметану, сіль, цукор і соду. Ретельно замісіть тісто. Воно має бути м’яким та ніжним і водночас не липнути до рук та посуду.
- Дайте тістові "відпочити" 30 хвилин. Це важливо для того, щоб воно набуло оптимальної консистенції.
- Зробіть фарш із курячих стегенець та підсмажте з дрібно нарізаною цибулею на слабкому вогні, доки начинка не стане золотавою. Охолодіть ї, перш ніж загортати в тісто.
- Розкачайте тісто в тонкий пласт і змастіть його олією. На край тіста викладіть начинку, обережно згорніть його в рулет, а потім поділіть на шматочки, використовуючи долоню.
- Розігрійте на пательні олію і смажте пиріжки до утворення золотавої скоринки. Обсмажуйте їх на середньому вогні з обох боків, щоб вони добре просмажилися і були хрумкими.
- Після смаження викладіть пиріжки на дерев’яну дошку та накрийте рушником. Дайте їм настоятися 15-20 хвилин. Це дозволить тістові стати ще м’якшим, а аромату начинки – краще розкритися.
Поради:
- Для соковитості можна додати до начинки трохи вершкового масла.
- Експериментуйте з начинкою: до курятини можна додати гриби, тертий сир або навіть смажені овочі.
- Щоб пиріжки не пересушувалися після смаження, накривайте їх рушником або фольгою.
Смажені пиріжки за рецептом бабусі Савви Лібкіна – не лише швидкий, а й дуже смачний варіант домашньої випічки, яка сподобається всій родині.