256 — 09.11
Засипана капуста зі шкварками: цікавий рецепт із західної України
Це неймовірно смачна та ароматна страва, яку готували на заході Україні протягом багатьох століть.
Колись її подавали на великі свята та існує навіть думка, що капуста зі шкварками була однією з улюблених страв Івана Франка. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
На сторінці lanas_diet показали, як приготувати цю страву з квашеною капустою, хоча авторка відео наголосила, що варіантів її приготування є дуже багато. Дехто готує зі свіжою та квашеною капустою — 50/50.
Інгредієнти
Квашена капуста - 1 кг
Пшоно - 200 г
Велика цибулина
Яйця - 1 шт.
Молоко - 200 мл
Борошно - 60 г
Сметана - 200-300 г
Сіль
Перець
Підчеревина - 500 г
Приготування:
- Квашену капусту залийте водою та поставте варитися приблизно на годину.
- Пшоно добре промийте, поки вода не стане прозорою.
- Висипте зверху капусти, яка вже трохи проварилася, розрівняйте та накрийте кришкою.
- Підчеревину поріжте так, як вам захочеться та які шкварки полюбляєте. У авторки вони були досить великі, бо так вони виходять соковитіші. Обсмажте мʼясо на пательні до золотистої скоринки.
- Поки смажаться шкварки, приготуйте заливку. Яйце змішайте з борошном, молоком та сметаною. Ретельно змішайте до однорідності, щоб не було грудочок.
- Цибулю наріжте кубиком, щойно шкварки набудуть золотистого відтінку, приберіть їх і на тій самій пательні обсмажте цибулю.
- Цибулю висипте зверху пшона, додайте заливку та добре все перемішайте.
- Проварюйте все разом хвилин пʼять і подавайте до столу, виклавши шкварки зверху страви.
Поради:
- Якщо у вас капуста дуже кисла, то варто її залишити на ніч відмокнути у холодній воді.
- Якщо капуста свіжа, наріжте її, залийте водою та поставте варитись приблизно на годину.
Смачного!
Цей рецепт допоможе вам відчути автентичний смак стародавньої страви просто на вашій кухні. Вона легка в приготуванні, але її смак не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів.