Контракти.ua

244  —  09.11
Кремове картопляне пюре: рецепт гарніру, який можна заморозити та розігріти перед подаванням
Кремове картопляне пюре: рецепт гарніру, який можна заморозити та розігріти перед подаванням

Кремове картопляне пюре: рецепт гарніру, який можна заморозити та розігріти перед подаванням.

Якщо у вас раптово з'являються на порозі гості чи немає часу приготувати повноцінну вечерю, готовий гарнір у морозилці може полегшити завдання. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 2500 г

вершковий сир - 250 г

олія - 1 ст. л.

Сметана - 150 г

часниковий порошок - 0,5 ч. л.

мускатний горіх - щіпка

сіль

свіжомелений чорний перець

1. Покладіть картоплю, нарізану кубиками, у велику каструлю і залийте холодною водою. Переконайтеся, що вона вкрита водою не менше ніж на 2 см.

2. Доведіть воду до кипіння на сильному вогні, потім зменште його до середнього і варіть картоплю, поки виделка не буде легко проколювати її, 20-25 хвилин.

3. Злийте картоплю в друшляк і поверніть її в каструлю. Кілька разів перемішайте, щоб картопля пропарилася в гарячій каструлі і видалила зайву вологу.

4. Додайте в каструлю вершковий сир, олію та сметану, а потім розімніть картоплю товкачем до однорідної маси. Уникайте надмірного перемішування, інакше картопля стане клейкою, але не бійтеся розминати її доти, доки вона не стане м'якою і легкою.

5. Приправте картоплю часниковим порошком, мускатним горіхом, сіллю та перцем. Перемішайте до однорідності.

6. Це картопляне пюре можна зберігати в холодильнику до двох днів, а потім розігріти в духовці за температури 180 градусів, накривши фольгою, протягом 45 хвилин або в мікрохвильовій печі з кроком в 1 хвилину, помішуючи між розігрівами. Його також можна заморозити окремими порціями. Викладіть порції по 1 склянці на пергамент і заморозьте. Після заморожування зніміть із картоплі пергамент і зберігайте у пакетах для заморожування до шести місяців. Розморозьте в холодильнику, а потім розігрійте, як зазначено вище.