Багато років тому українські господині не мали всіх сучасних інгредієнтів для приготування нашого улюбленого борщу, однак це не завадило їм створити страву, яка й сьогодні вважається унікальним кулінарним символом України.
Усі ми звикли до українського борщу з глибоким червоним кольором, ароматними спеціями та насиченим смаком, що поєднує в собі кислувату нотку буряка, солодкуватий присмак овочів і м'ясний аромат. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Але чи замислювалися ви, яким був український борщ близько 300 років тому, на сторінці lanas_diet показали, як приготувати автентичний рецепт, який дозволить поринути в атмосферу минулого та відчути смак справжнього українського борщу.
Цей рецепт зберігся з часів, коли основними інгредієнтами борщу були свині реберця та традиційні овочі: буряк, капуста, морква та цибуля. Борщ варився на спеціях, які були доступні в ті часи, та насичувався кислинкою завдяки буряковому квасу, який додавав кольору і неймовірного смаку.
Свині ребра - 700 г
Буряк сирий - 2 шт.
Буряк квашений (в такому ж об'ємі, як і сирий буряк)
Морква - 1 шт.
Цибуля - 2 шт.
Капуста - 1/2 головки
Борошно - 2 ст. л
Буряковий квас - 500 мл
Смалець
Сіль - 1 ст. л
Перець духмяний
Лавровий лист - 1-2 шт.
Поради:
І хоч український борщ зазнав з часом змін і сьогодні набув нових відтінків смаку, цей старовинний рецепт нагадує про те, що справжній смак не потребує складних інгредієнтів. Буряк, капуста, свинина і спеції — достатньо для того, щоб створити дивовижну страву, яка буде наповнена теплом і ароматом рідного дому.
Подайте борщ гарячим, з хрустким житнім хлібом і насолоджуйтеся смаком, який ми зберігаємо вже багато століть і передаємо із покоління у покоління.