219 — 30.10
Цукати з гарбуза: рецепт корисних солодощів
Ці солодощі дуже смачні та неймовірно корисні завдяки вітамінам і мінералам, які містяться в гарбузі.
Осінь – час, коли настає час гарбузів і разом з ними з'являється безліч можливостей для приготування смачних і корисних страв. На сторінці yummy.lera поділилися чудовим рецептом смаколиків з гарбуза, які стануть гарною закускою чи додатком до вашої випічки й десертів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Гарбуз - 1 кг
Цукор - 300-400 г
Апельсин - 1 шт.
Лимон - 1 шт.
Кориця - 1 паличка
гвоздика - 5-6 шт.
аніс - 1 шт.
крохмаль кукурудзяний - 10 г
пудра цукрова - 10 г
Приготування:
- Гарбуз наріжте товщиною 2 см та зніміть шкірку.
- Наріжте його кубиками близько 2*2 см (не більше).
- Покладіть його до великої каструлі та додайте цукор, сік, цедру апельсина та лимона, спеції, все перемішайте.
- Накрийте кришкою чи рушником і залиште щонайменше на 6 годин, а краще на ніч. За цей час виділиться достатньо гарбузового соку.
- Після цього доведіть усе до кипіння, зменшіть вогонь і проваріть, помішуючи, близько 7 хв.
- Дайте повністю охолонути та повторіть усе ще 2-4 рази.
- Останній раз уже не охолоджуйте, а покладіть на сито та дайте сиропу повністю стекти.
- Шматочки гарбуза викладіть на деко з пергаментом і підсушіть у духовці за температури 90°C близько 3-6 годин. Можна також сушити в сушарці.
- Дайте охолонути та обваляйте в суміші з кукурудзяного крохмалю і цукрової пудри.
10. Зберігайте в герметичному контейнері за кімнатної температури.
Поради:
- Сироп не виливайте. Зберігайте його в холодильнику та смакуйте з млинцями, панкейками, кашами, сирниками тощо.
Смаколики з гарбуза – це не лише смачно, але й корисно. Не забувайте, що гарбуз – це універсальний інгредієнт, який можна використовувати в різних стравах, тож експериментуйте і відкривайте нові смакові поєднання.