Контракти.ua

1155  —  30.10
Бананово-гарбузовий кекс: рецепт ароматної випічки
Бананово-гарбузовий кекс: рецепт ароматної випічки

Цей рецепт дуже простий та не вимагає особливих кулінарних навичок, тому кожен зможе приготувати такий десерт вдома.

Ідеальний десерт до чаю, щоб насолодитися прохолодними осінніми вечорами — це бананово-гарбузовий кекс від anita_wellness. Він поєднує солодкість банана, легкий аромат гарбуза та спецій, які надають випічці неповторної затишної атмосфери. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Гарбуз

Банани - 2 шт.

Яйця - 2 шт.

Пшеничне борошно - 1/2 склянки

Борошно зеленої гречки - 1/2 склянки

Спеції на свій смак (кориця, коріандр)

Розпушувач - 1 ч.л

Приготування:

  1. Запечіть гарбуз 30 хв за 180°C;
  2. Дістаньте пюре з гарбуза, додайте банани, яйця та збийте блендером;
  3. В масу додайте просіяне борошно, розпушувач та спеції, змішайте та викладіть у форму. Запікайте за 180°C 40-45 хвилин.

Поради:

  • Після того як кекс охолоне, можна нарізати його на порційні шматочки. Для додаткового аромату і солодкості, за бажанням, посипте верхівку цукровою пудрою або прикрасьте глазур'ю.
  • Цей бананово-гарбузовий кекс може залишатися свіжим кілька днів, якщо зберігати його у герметичному упакованні за кімнатної температури. Якщо хочете, щоб кекс зберігався довше, обгорніть його у харчову плівку та помістіть у холодильник.
  • Можете додати у тісто жменю подрібнених горіхів, родзинок або шоколадних крихт, щоб додати десерту нових смакових відтінків.

Бананово-гарбузовий кекс — ідеальне рішення для тих, хто хоче насолодитися домашнім затишком та смачною, ароматною випічкою. Це рецепт, який з легкістю стане одним з ваших улюблених.