Контракти.ua

268  —  28.10
Вʼялені томати: рецепт смачної закуски
Вʼялені томати: рецепт смачної закуски

В’ялені томати — це чудова закуска, яка вдало доповнить ваші улюблені страви.

На сторінці nowbynaturesupps поділилися рецептом, як швидко та просто приготувати цю апетитну закуску вдома, не витрачаючи багато часу й зусиль. Такий рецепт дозволяє отримати природний, насичений смак без додаткових консервантів і надлишкової кількості солі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

помідори стиглі - 1 кг

часник - 3-4 зубки

розмарин свіжий - 2-3 гілочки

олія оливкова - 1 скл.

сіль

перець чорний мелений

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 120°C і застеліть деко пергаментом.
  2. Розріжте помідори навпіл і вийміть із них трохи насіння, щоб вони швидше висушилися.
  3. Розкладіть помідори на підготовлене деко зрізом догори.
  4. Посипте овочі сіллю і перцем.
  5. Поставте деко до духовки і дайте помідорам повільно висохнути протягом 2-4 годин, залежно від їхнього розміру. Вони мають зменшитися та зморщитися, але все ще бути трохи м’якими та не повністю зневодненими.
  6. До стерилізованої банки викладіть шарами сушені помідори з нарізаним часником і гілочками свіжого розмарину.
  7. Налийте до банки оливкову олію, повністю покривши помідори, часник і розмарин. Переконайтеся, що всі помідори занурені в олію.
  8. Щільно закрийте банку та зберігайте її в холодильнику.

Смак з часом посилиться. Помідори можна їсти за кілька годин після маринування, але їхній смак стане ще кращим через кілька днів.

В’ялені томати, приготовлені вдома, вирізняються особливим смаком та ароматом. Окрім цього, ви можете контролювати кількість спецій і солі, підлаштовуючи рецепт під свій смак. Це особливо актуально для людей, які дотримуються здорового способу життя і прагнуть уникати надмірного споживання солі й консервантів. Домашні в’ялені томати можна додавати до салатів, паст, піци, бутербродів або просто подавати як закуску.