Контракти.ua

529  —  сегодня, 14:36
Карпатська грибна юшка: рецепт улюбленої страви
Карпатська грибна юшка: рецепт улюбленої страви

Справжня грибна юшка сповнена ароматом лісу та кожен її ковток подарує вам тепло та затишок.

Гриби, особливо ті, що ростуть у Карпатах, мають неповторний смак і аромат, який неможливо порівняти з магазинними. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

На сторінці mil_alexx_pp поділилися рецептом ароматної та смачної карпатської грибної юшки, яка потішить вас та ваших близьких в холодні осінні вечори. Ця страва не лише смачна, але й вкрай поживна, адже в ній поєднуються натуральні інгредієнти, які насичують організм вітамінами та мікроелементами.

Інгредієнти

Картопля - 900 г

Копчена курка - 350 г

Сушені білі гриби - 100 г

Олія - 40 г

Цибуля - 150 г

Морква - 200 г

Борошно - 1.5 ст. л

Сметана - 300 г

Вода - 1.5-2 л

Плавлений сир - 1 шт.

Сіль

Перець

Паприка

Приготування:

  1. Залийте окропом сушені гриби та залиште їх на 30 хв;
  2. У каструлю вкиньте нарізану картоплю та м’ясо, залийте водою та поставте варитися;
  3. Злийте з грибів воду та обсмажте їх на 1 ст. л олії близько 5 хв;
  4. Перекиньте гриби в каструлю, не забудьте зняти піну в процесі приготування;
  5. Влийте на пательню олію та обсмажте цибулю;
  6. Додайте дрібно натерту моркву та можна ще 1-2 зубчики часнику, перемішайте все та смажте ще 5 хв;
  7. На пательню вкиньте борошно та влийте олію, ретельно вимішайте все;
  8. Потім перемішайте разом з цибулею та морквою;
  9. Додайте сметану, сіль, перець і паприку;

10. Якщо юшка виходить дуже густою, влийте 1-2 черпаки води;

11. Додайте плавлений сирок і ретельно вимішуйте все до однорідності;

12. Додайте до супу і проваріть ще 5-7 хв, потім знімайте з плити.

Поради:

  • Замість сушених грибів можна використати свіжі, в такому разі вам знадобиться 400-500 г.

Карпатська грибна юшка — це ідеальна страва для сімейного обіду або вечері. Її приготування не займе багато часу, але результат вас приємно здивує.