Контракти.ua

303  —  25.10
Гарбузове печиво з шоколадом: рецепт ароматної випічки
Гарбузове печиво з шоколадом: рецепт ароматної випічки

Це печиво стане ідеальним десертом для осінніх вечорів і смачним доповненням до кави або чаю.

На сторінці katherine.nari показали, як приготувати фантастично смачне гарбузове печиво з шоколадною крихтою. Ароматний гарбуз надає печиву ніжності та легкості, а шоколадна крихта — приємного хрусткого контрасту.  Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Гарбузове пюре - 80 г

Борошно пшеничне - 240 г

Вершкове масло - 170 г

Цукор - 100 г

Розпушувач - 0,5 ч.л

Сода - ¼ ч. л

Сіль - 0,5 ч. л

Шоколадна крихта - 100 г

Приготування:

  • Вершкове масло розтопіть і відставте, щоб воно охололо.
  • Розподіліть гарбузове пюре тонким шаром на паперовому рушнику та залиште на 7-10 хв, потім акуратно промокніть зверху ще одним рушником, щоб прибрати зайву вологу.
  • У мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач, соду та сіль.
  • В іншій мисці змішайте розтоплене масло з цукром. Додайте гарбузове пюре та ретельно перемішайте.
  • Додайте сухі інгредієнти до масляної суміші та перемішайте до однорідності. Додайте шоколадні дропси.
  • Накрийте тісто та охолоджуйте 30-60 хвилин.
  • Розігрійте духовку до 175°C.
  • Сформуйте кульки з тіста, розкладіть їх на деко з пергаментом. Сплющте їх і надайте бажаної форми.
  • Випікайте 11-14 хв, поки краї не затверднуть і низ печива не зарумʼяниться.
  • Дайте йому охолонути на деко 5 хвилин, потім перекладіть на решітку до повного охолодження.

Поради:

  • За бажанням, можете додати більше цукру.
  • Шоколад бажано використовувати термостабільний або просто якісний шоколад. Звичайна шоколадка, особливо молочна або біла, згорить і надасть гіркоти, тому її небажано використовувати у випічці.

Гарбузове печиво з шоколадом — це смачна та корисна альтернатива звичайним десертам. Завдяки легкому рецепту, ви можете швидко приготувати цю ароматну випічку для себе і своїх близьких.