303 — 25.10
Гарбузове печиво з шоколадом: рецепт ароматної випічки
Це печиво стане ідеальним десертом для осінніх вечорів і смачним доповненням до кави або чаю.
На сторінці katherine.nari показали, як приготувати фантастично смачне гарбузове печиво з шоколадною крихтою. Ароматний гарбуз надає печиву ніжності та легкості, а шоколадна крихта — приємного хрусткого контрасту. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Гарбузове пюре - 80 г
Борошно пшеничне - 240 г
Вершкове масло - 170 г
Цукор - 100 г
Розпушувач - 0,5 ч.л
Сода - ¼ ч. л
Сіль - 0,5 ч. л
Шоколадна крихта - 100 г
Приготування:
- Вершкове масло розтопіть і відставте, щоб воно охололо.
- Розподіліть гарбузове пюре тонким шаром на паперовому рушнику та залиште на 7-10 хв, потім акуратно промокніть зверху ще одним рушником, щоб прибрати зайву вологу.
- У мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач, соду та сіль.
- В іншій мисці змішайте розтоплене масло з цукром. Додайте гарбузове пюре та ретельно перемішайте.
- Додайте сухі інгредієнти до масляної суміші та перемішайте до однорідності. Додайте шоколадні дропси.
- Накрийте тісто та охолоджуйте 30-60 хвилин.
- Розігрійте духовку до 175°C.
- Сформуйте кульки з тіста, розкладіть їх на деко з пергаментом. Сплющте їх і надайте бажаної форми.
- Випікайте 11-14 хв, поки краї не затверднуть і низ печива не зарумʼяниться.
- Дайте йому охолонути на деко 5 хвилин, потім перекладіть на решітку до повного охолодження.
Поради:
- За бажанням, можете додати більше цукру.
- Шоколад бажано використовувати термостабільний або просто якісний шоколад. Звичайна шоколадка, особливо молочна або біла, згорить і надасть гіркоти, тому її небажано використовувати у випічці.
Гарбузове печиво з шоколадом — це смачна та корисна альтернатива звичайним десертам. Завдяки легкому рецепту, ви можете швидко приготувати цю ароматну випічку для себе і своїх близьких.