Контракти.ua

1226  —  24.10
Запечена скумбрія з помідорами та цибулею
Запечена скумбрія з помідорами та цибулею

Якщо ви хочете приготувати смачну й корисну рибу, не витрачаючи багато часу, то цей рецепт для вас.

Скумбрія запікається в духовці разом з помідорами, цибулею, соком лимона та приправами, що надає їй неповторного смаку й аромату. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

скумбрія свіжоморожена - 1 шт.

помідори - 2 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

лимон - 0,5 шт.

паприка солодка - 1 ч. л.

перець чорний мелений

сіль

олія

  1. Скумбрію розморозьте за кімнатної температури. Рибу випатрайте, видаліть плавці і голову. Вимийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте на великі шматочки.
  2. Цибулю почистьте, помийте та наріжте кільцями.
  3. Помідори наріжте кружальцями.
  4. Форму для запікання змастіть олією. Викладіть шматочки скумбрії, а між ними, чергуючи, – кружальця помідорів і кільця цибулі. Зверху полийте соком лимона, посипте паприкою, чорним меленим перцем і сіллю.
  5. Запікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.

Поради:

  • Під час подавання прикрасьте страву лимоном і зеленню.