Контракти.ua

1223  —  23.10
Рецепт заливного пирога з фаршем на кефірі
Рецепт заливного пирога з фаршем на кефірі

Особливість приготування заливного пирога на кефірі в тому, що він не вимагає тривалого замішування та піднімання тіста. Як начинку використовуйте будь-який фарш.

Пиріг виходить повітряним із соковитою апетитною начинкою з фаршу. Його зручно брати із собою в дорогу, на роботу чи дати дитині до школи. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Кефір - 300 мл

яйця курячі - 2 шт.

борошно пшеничне - 90 г

розпушувач - 1 ч. л.

Сіль - 0,5 ч. л.

фарш курячий - 300 г

цибуля ріпчаста - 1 шт.

перець чорний мелений

сіль

  1. Цибулю очистіть, промийте і дрібно наріжте.
  2. Фарш викладіть у миску. Додайте цибулю, перець чорний мелений та сіль. Перемішайте.
  3. Для тіста: теплий кефір з'єднайте з яйцями, сіллю, борошном та розпушувачем. Перемішайте.
  4. Форму для запікання вистеліть пергаментом та вилийте половину тіста. Викладіть на тісто м'ясну начинку і за допомогою ложки розподіліть її формою, злегка вдавлюючи в тісто. Зверху вилийте другу половину тіста. Поставте пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин. Готовий пиріг дістаньте із духовки. Щойно він трохи охолоне, вийміть його з форми і подайте до столу.

Поради:

Перед тим, як відправити пиріг у духовку, за бажанням посипте його кунжутом.

Готовність пирога перевірте дерев'яною шпажкою.