Контракти.ua

750  —  16.10
Соковиті м'ясні котлети з пшоном: рецепт по-єврейськи, який сподобається всім
Соковиті м'ясні котлети з пшоном: рецепт по-єврейськи, який сподобається всім

Спробуйте ці соковиті, смачні та дуже ніжні котлети з пшоном.

Якщо у вас залишилася після обіду чи вечері каша з пшона, спробуйте приготувати таку смачну м'ясну страву. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

свинячий фарш - 500 г

пшоняна крупа - 2 ст. ложки

ріпчаста цибуля - 100 г

часник - 2 зубчика

батон - 80 г

олія - 3-4 ст. ложки

сіль - за смаком

чорний мелений перець - за смаком

Процес приготування:

  1. Якщо у вас немає вже готового пшона, то спершу відваріть крупу. Для цього її потрібно промити під проточною водою, залити на хвилину окропом. А потім воду злити, висипати пшоно в каструлю з холодною водою (100-150 мл) і поставте на вогонь.
  2. Доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 15 хвилин. Крупа повинна бути повністю готовою. Навіть добре, якщо вона трішки розвариться. Дайте повністю охолонути.
  3. Шматочки батона без шкірки залийте 150 мл води і залишіть на 5 хвилин.
  4. Очистіть часник і цибулю, наріжте їх і подрібніть до стану пюре в блендері.
  5. Хліб відіжміть від води, додайте до часнику з цибулею, не забудьте охолоджене пшоно і фарш. Посоліть і поперчіть.
  6. Сформуйте невеликі котлети. Викладіть їх на розігріту сковороду з олією, смажте по 5-7 хвилин з кожного боку.

Щоб прибрати залишки олії, викладіть готові котлети на паперові рушники. Смачного!