Головний секрет традиційного американського пирога в тому, що тіста в ньому зовсім мало, зате повітряної начинки — багато, приблизно в 6 разів більше основи.
А ще його можна готувати не лише у свята, а й у будь-який інший день за бажанням — рецепт простий, приготування нетривале. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти на 8 порцій:
Для тіста:
Для начинки:
Масло нарізати кубиками і на 20-30 хвилин поставити до морозилки. Змішати борошно із сіллю і цукром, додати заморожене масло і ретельно вимішати, поступово додаючи воду.
Тісто готове, якщо під час натискання воно злипається, а не розсипається. Скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку і поставити на годину на холод.
У великій мисці збити яйця і жовток, додати цукор, сіль, лимонну цедру і всі спеції. Додати по черзі гарбузове пюре і сметану, кожен раз гарненько все збиваючи.
Розкачати тісто в коло або прямокутник, що перевищують розміри форми. Викласти тісто до форми, з надлишків сформувати бортики висотою в 5 см.
Вилити на тісто начинку, зайве тісто обрізати і поставити форму до розігрітої до 220°С духовки на чверть години. Зменшити температуру до 180°С і пекти пиріг ще 45-50 хвилин. Готовий пиріг остудити, а після охолодити в холодильнику.
Зручно запекти гарбуз і зробити тісто напередодні, а пиріг пекти на наступний день.
Пиріг готовий тоді, коли дерев'яна шпажка виходить зсередини сухою.
Якщо ви використовуєте роз'ємну форму, про всяк випадок зробіть під неї підставку з дека і збризніть його водою.