Контракти.ua

673  —  12.10
Яблучний штрудель з листкового тіста: простий рецепт
Яблучний штрудель з листкового тіста: простий рецепт

Яблучний штрудель – це ніжний десерт із хрумкого тіста та соковитої начинки з пряним ароматом кориці.

Для приготування вам знадобляться готове листкове тісто, яблука та кориця. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

тісто листкове бездріжджове - 250 г

цукор - 4 ст. л.

Яблука - 500 г

сік лимонний - 1/2 ст. л.

Кориця - 0,5 ч. л.

яйце куряче - 1 шт.

сухарі панірувальні - 3 ст. л.

масло вершкове - 1 ст. л.

  1. Листкове тісто розморозьте за кімнатної температури.
  2. Яблука вимийте. Очистьте від шкірки, серцевини та наріжте невеликими шматочками. Полийте лимонним соком.
  3. У мисці з'єднайте яблука, цукор і корицю. Перемішайте.
  4. Тісто розкачайте дуже тонко, змастіть вершковим маслом, присипте двома столовими ложками панірувальних сухарів, відступаючи від країв два сантиметри, і рівномірно розподіліть начинку, потім посипте зверху рештою сухарів і закрутіть у щільний рулет. Добре защипніть краї та викладіть рулет на деко, застелене пергаментним папером.
  5. Змастіть рулет збитим яйцем і зверху на ньому зробіть кілька надрізів.
  6. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин до золотавого кольору.

Поради:

Тісто можна покласти на рушник і закручувати рулет за його допомогою.