307 — 11.10
Томатний соус: швидкий рецепт смачного додатку до страви
Ніщо не зрівняється зі смаком домашнього томатного соусу, особливо якщо ним щедро полити порцію пасти чи намазати піцу.
Фудблогерка Giulia Ardizzone поділилася простим і смачним рецептом, який стане чудовим доповненням до ваших улюблених страв. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Помідори - 1 кг
Оливкова олія - 2 ст. л
Цибуля - 1 шт.
Сіль - 1 ч. л
Листя базиліка
Приготування:
- Замочіть помідори в мисці чи каструлі з гарячою водою приблизно на 5 хвилин, щоб можна було зняти шкірку;
- Очищені помідори наріжте шматочками;
- У пательні розігрійте кілька столових ложок оливкової олії на середньому вогні та обсмажте дрібно нарізану цибулю, поки вона не стане м’якою та прозорою. Це приблизно 5 хвилин;
- Додайте нарізані помідори у пательню з цибулею та перемішайте;
- Додайте дрібку солі;
- Дайте суміші прокипіти на середньому вогні приблизно 15-20 хвилин. Періодично помішуйте її, поки помідори не втратять форму та соус не загусне.
Поради:
- Якщо ви віддаєте перевагу більш однорідному соусу, використайте ручний блендер, щоб змішати все;
- Після змішування додайте кілька подрібнених листочків базиліка.
Цей дійсно універсальний та смачний домашній томатний соус