Контракти.ua

886  —  11.10
Запечені деруни у горщику: рецепт смачної страви з грибами
Запечені деруни у горщику: рецепт смачної страви з грибами

Деруни з грибним соусом – надзвичайно ароматна страва української кухні, яку варто спробувати приготувати.

На сторінці Буде смачно разом показали, як приготувати смачні та ароматні деруни запечені у горщику з грибним соусом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 6 шт.

Цибуля - 1 шт.

Яйця - 1 шт.

Сіль

Перець

Олія

Куряче філе - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Печериці - 3-4 шт.

Сметана 20% - 100 мл

Твердий сир - 50 г

Приготування:

  • Натріть картоплю та цибулю на дрібній тертці;
  • Додайте яйце, сіль і перець;
  • Добре все перемішайте та обсмажте деруни на сковорідці з олією з обох боків до рум'яної скоринки;
  • Для соусу наріжте куряче філе, цибулю, печериці;
  • Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте шматочки курячого філе, цибулю і печериці;
  • В кінці додайте сметану, сіль та перець на свій смак;
  • Викладіть готові деруни в горщики чергуючи шарами із соусом з грибами;
  • Зверху посипте тертим сиром і запікайте в духовці при 180°C 15-20 хвилин.

Поради:

Горщик зроблений з глини й усі страви в них виходять ніби з печі, оскільки вони там не киплять.

Смачного!

Подавайте їх до столу обов'язково гарячими.