Контракти.ua

1334  —  11.10
Яблучний пиріг на сковороді: дуже простий рецепт
Яблучний пиріг на сковороді: дуже простий рецепт

Яблучний пиріг на сковороді – це швидкий і простий спосіб приготувати десерт без використання духовки.

Тісто на сметані виходить повітряним, а начинка з обсмажених яблук з цукром, вершковим маслом і корицею – дуже ароматною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

борошно пшеничне - 150 г

сметана - 150 г

яйце куряче - 1 шт.

цукор - 30 г

розпушувач - 10 г

олія - 30 мл

яблука - 350 г

масло вершкове - 30 г

цукор ванільний

кориця

  1. Яблука вимийте, обсушіть. Очистьте від шкірки, видаліть серцевину та наріжте тонкими часточками.
  2. Для тіста: в мисці з'єднайте яйце, цукор, ванільний цукор, перемішайте віничком. Додайте олію, сметану, ще раз перемішайте і всипте просіяне борошно та розпушувач. Все добре перемішайте.
  3. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте цукор і перемішайте його так, щоб він розчинився, потім викладіть яблука, посипте корицею та обсмажте до м'якості яблук. Вилийте тісто зверху на яблука і розрівняйте.
  4. Накрийте сковороду кришкою та готуйте пиріг на повільному вогні до готовності 15-20 хвилин. Потім акуратно переверніть випічку за допомогою тарілки вгору дном і лопаткою акуратно знову покладіть на сковороду та обсмажте з іншого боку під закритою кришкою 5-10 хвилин. Готовий пиріг перевірте дерев'яною шпажкою.

Поради:

  • Сметану використовуйте будь-якої жирності.