1334 — 11.10
Яблучний пиріг на сковороді: дуже простий рецепт
Яблучний пиріг на сковороді – це швидкий і простий спосіб приготувати десерт без використання духовки.
Тісто на сметані виходить повітряним, а начинка з обсмажених яблук з цукром, вершковим маслом і корицею – дуже ароматною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
борошно пшеничне - 150 г
сметана - 150 г
яйце куряче - 1 шт.
цукор - 30 г
розпушувач - 10 г
олія - 30 мл
яблука - 350 г
масло вершкове - 30 г
цукор ванільний
кориця
- Яблука вимийте, обсушіть. Очистьте від шкірки, видаліть серцевину та наріжте тонкими часточками.
- Для тіста: в мисці з'єднайте яйце, цукор, ванільний цукор, перемішайте віничком. Додайте олію, сметану, ще раз перемішайте і всипте просіяне борошно та розпушувач. Все добре перемішайте.
- На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте цукор і перемішайте його так, щоб він розчинився, потім викладіть яблука, посипте корицею та обсмажте до м'якості яблук. Вилийте тісто зверху на яблука і розрівняйте.
- Накрийте сковороду кришкою та готуйте пиріг на повільному вогні до готовності 15-20 хвилин. Потім акуратно переверніть випічку за допомогою тарілки вгору дном і лопаткою акуратно знову покладіть на сковороду та обсмажте з іншого боку під закритою кришкою 5-10 хвилин. Готовий пиріг перевірте дерев'яною шпажкою.
Поради:
- Сметану використовуйте будь-якої жирності.